Δύο εξορμήσεις από τον Πεζοπορικό Όμιλο Ηρακλείου

Δύο εξορμήσεις από τον Πεζοπορικό Όμιλο Ηρακλείου

Στα Λευκά Όρη και στο φαράγγι της Αράδαινας

Ο Πεζοπορικός Όμιλος Ηρακλείου (https://www.pezoporikos.gr/)  διοργανώνει δύο πεζοπορικές εξορμήσεις διαφορετικής δυσκολίας:

1.  Στα Λευκά Όρη, διήμερη ( Σάββατο 11 & Κυριακή 12/9) η οποία απευθύνεται σε πολύ έμπειρους πεζοπόρους

2. Στο φαράγγι της Αράδαινας, μονοήμερη ( Κυριακή,12/9) η οποία απευθύνεται σε έμπειρους πεζοπόρους 

Λευκά Όρη

Περιγραφή

Αναχωρούμε το Σάββατο το πρωί από τα ΚΤΕΛ της Χανιώπορτας στις 7:00 . Μετά από ενδιάμεση στάση στη Γεωργιούπολη το λεωφορείο μας μεταφέρει στο οροπέδιο του Ομαλού στο Ξυλόσκαλο ( 1360 μέτρα ) από όπου ξεκινάει η ανάβαση μέχρι την κορυφή Γκίγκιλος ( 1864 μέτρα ) και Βολακιάς ( 2116 μέτρα εφ΄ όσον υπάρχει χρόνος ) Επιστροφή στο Ξυλόσκαλο και ανάβαση στο καταφύγιο Καλλέργη ( 1600 μ.) όπου και θα γίνει διανυκτέρευση.

Ώρες πορείας 10.

Την επόμενη μέρα η ομάδα πεζοπορεί από το καταφύγιο Καλλέργη ( 1600 μ.) στις κορυφές Μαύρη ( 1883 μ.), Μελινταού ( 2133 μ.) και Πάχνες ( 2454 μ.)  και τελειώνει την πορεία στις Ρουσσές. Φορτηγάκι μας μεταφέρει στην Ανώπολη ,όπου μας περιμένει το λεωφορείο μας.

 Ώρες πορείας : 12

Επικεφαλής: Αριστοτέλης Παπανικολάου

Κόστος: 25 ευρώ για τα μέλη. Τα νέα μέλη πληρώνουν 5 ευρώ ετήσια μαζί με την δήλωση εγγραφής που συμπληρώνουν.

Ηλεκτρονική δήλωση εγγραφής στην πεζοπορική εξόρμηση:  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfAg6yclm_5WWMauSoxpxg4klu3hxuiAwG72lIuw1_eKWvZ_g/viewform

Αράδαινα - Μάρμαρα - Λουτρό - Γλυκά Νερά – Σφακιά

Περιγραφή

Η πεζοπορία μας ξεκινάει από τη γέφυρα της Αράδαινας. Από πετρόχτιστο μονοπάτι κατεβαίνουμε στην κοίτη του φαραγγιού με τις εντυπωσιακές ορθοπλαγιές και τους μοναδικούς χρωματισμούς. Κατεβαίνουμε απολαμβάνοντας την αγριάδα του κρητικού τοπίου μέχρι την εντυπωσιακή παραλία Μάρμαρα με τα κρυστάλλινα νερά και τις μοναδικές σπηλιές. Ώρες πορείας 3. Θαλάσσιο ταξί μας μεταφέρει στη Χώρα Σφακίων. Μια δεύτερη ομάδα συνεχίζει πεζοπορώντας σε ένα από τα πιο όμορφα παραλιακά μονοπάτια της Κρήτης μέχρι το γραφικό Λουτρό. Ωρες πορείας: 5 Το πλοιο της γραμμης μας μεταφέρει στη Χώρα Σφακίων. Μια τρίτη ομάδα συνεχίζει το παραλιακό μονοπάτι. Μπάνιο στην παραλία Γλυκά Νερά και τελειώνουμε την πεζοπορία μας στην Χώρα Σφακίων.

Ωρες πορείας: 7

Αναχώρηση : 7:00 πμ από το ΚΤΕΛ Χανιώπορτας

Επικεφαλής: Μπαβέλας Σπύρος

Κόστος: 10 ευρώ για τα μέλη. Τα νέα μέλη πληρώνουν 5 ευρώ ετήσια μαζί με την δήλωση εγγραφής που συμπληρώνουν.

Ηλεκτρονική δήλωση εγγραφής στην πεζοπορική εξόρμηση: 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdBAojn8iywwFhGcCVHvFBCsTU1ko7xXFjEdU8IMF5s4ObMEg/viewform

Η χρήση μάσκας στο Λεωφορείο είναι υποχρεωτική  για όλους.

Ακυρώσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι Παρασκευή, 10μμ. Σε περίπτωση που δεν γίνει έγκαιρη ακύρωση, είναι υποχρεωτική η καταβολή του αντιτίμου της δηλωμένης συμμετοχής στο γραφείο του Ομίλου με προσωπική παρουσία.

Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή ώρα 8-10μμ στο γραφείο του Ομίλου Αβέρωφ 25 (στοά), στα τηλέφωνα: γραφείο 2810-344588 & κινητό

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ