Δύο τα θετικά κρούσματα κορωνοϊού στο ξενοδοχείο καραντίνας

Δύο τα θετικά κρούσματα κορωνοϊού στο ξενοδοχείο καραντίνας

Δύο γυναίκες, από Γερμανία και Ρουμανία, παραμένουν σε απομόνωση - Αρνητικό το τεστ στη 18χρονη

Αρνητικό είναι το τεστ κορωνοϊού στο οποίο υποβλήθηκε η 18χρονη κοπέλα από τη Γερμανία, φίλη της 20χρονης τουρίστριας που ήδη έχει βρεθεί θετική στο νέο ιό και βρίσκεται σε απομόνωση στο ξενοδοχείο καραντίνας στο Ηράκλειο.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου, ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος, ο ίδιος μετέβη σήμερα στο ξενοδοχείο και όλα είναι "απολύτως φυσιολογικά και υπό έλεγχο".

Υπενθυμίζεται ότι στο ίδιο ξενοδοχείο παραμένει και η γυναίκα από τη Ρουμανία που ήρθε στην Κρήτη για διακοπές με τον σύζυγό της ο οποίος είναι αρνητικός στον κορωνοϊό. 

Ο Δήμαρχος, τόνισε πάντως ότι είναι αίτημα του δήμου Χερσονήσου, το ξενοδοχείο καραντίνας να βρίσκεται εκτός αστικού ιστού και ήδη το αίτημα έχει διατυπωθεί και γραπτώς προς τα συναρμόδια υπουργεία και όπως έχει ήδη γράψει το Cretalive αναμένεται να οριστεί ένα τέτοιο σε επόμενο χρόνο. 

Ο Γιάννης Σέγκος, με αφορμή την αντίδραση που υπάρχει από τους εργαζομένους στο ΕΚΑΒ για τη μεταφορά περιστατικών Covid-19 σημείωσε ότι μόλις χθες ενημερώθηκε ότι με απόφαση του υπουργείου Τουρισμού, η διαδικασία περνά ξεκάθαρα στο ΕΚΑΒ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ένας ακόμα τουρίστας με τη σύζυγό του, βρίσκονται σε δωμάτιο καραντίνας στο ξενοδοχείο όπου είχαν κάνει κράτηση για διακοπές, στο νομό Λασιθίου, χωρίς ωστόσο έως αυτή την ώρα να έχει ξεκαθαρίσει αν είναι θετικοί στον κορωνοϊό. 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ