Έβρεξε για τα καλά στην Κρήτη

Έβρεξε για τα καλά στην Κρήτη

Σε ποιες περιοχές του νησιού καταγράφηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής τις τελευταίες ώρες

Βροχερό σήμερα το σκηνικό του καιρού στην Κρήτη, με τα φαινόμενα να συνεχίζονται και τις επόμενες ώρες.

Αιτία το βαρομετρικό χαμηλό που βρίσκεται στην περιοχή της Σικελίας και επηρεάζει και την χώρα μας. Ήδη αξιόλογες βροχοπτώσεις έχουν καταγραφεί στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και στην Κρήτη, με αρκετές περιοχές των Χανίων να παρουσιάζουν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 09:30 το πρωί.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη.

βροχες

Παράλληλα, θυελλώδεις και τοπικά πολύ θυελλώδεις άνεμοι πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο (βορειοανατολικών διευθύνσεων) και στο Ιόνιο (ανατολικών διευθύνσεων), με τις μεγαλύτερες καταγραφές του δικτύου μας να παρουσιάζονται στον παρακάτω πίνακα.

ανεμοι

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, τα  φαινόμενα θα συνεχιστούν για το υπόλοιπο της ημέρας με φθίνουσα ένταση. Ένα νέο μέτωπο τοπικά ισχυρών βροχών και καταιγίδων θα προσεγγίσει αργά το βράδυ τα δυτικά και κατά τη διάρκεια της Παρασκευής 27/03 θα επηρεάσει το σύνολο της χώρας (συμπεριλαμβανομένης της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης).

Στο βίντεο που ακολουθεί προβάλλονται προγνωστικοί χάρτες υετού (βροχές / καταιγίδες), ανά 3 ώρες, έως και το βράδυ της Παρασκευής 27/03.

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ