Εδώ θα γίνει το ταφικό μνημείο της Λιλής Ζωγράφου!

Αντώνης Παντινάκης
Αντώνης Παντινάκης
Εδώ θα γίνει το ταφικό μνημείο της Λιλής Ζωγράφου!

Το ταφικό μνημείο στο οποίο προτείνεται η μεταφορά της Λιλής Ζωγράφου καλλωπίζεται κι ετοιμάζεται εν αναμονή των επίσημων αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου

Του Αντώνη Παντινάκη

 

Ένα ταφικό μνημείο, το οποίο ετοιμάζεται να υποδεχθεί τα οστά της Λιλής Ζωγράφου, είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής του Δήμου Ηρακλείου στη μνήμη της αγαπημένης συγγραφέως.

Το Cretalive εξασφάλισε και δημοσιεύει τη σχετική φωτογραφία από τον χώρο, όπου χθες η αρμόδια αντιδήμαρχος Μαρία Καναβάκη πραγματοποίησε αυτοψία.

Στην πτέρυγα των οικογενειακών τάφων του κοιμητηρίου του Αγίου Κωνσταντίνου, η κ. Καναβάκη συνάντησε  το προσωπικό που έχει αναλάβει την εκτέλεση των εργασιών.

ταφος λιλη ζωγραφου

 

Η αντιδήμαρχος έδωσε ειδικές οδηγίες για τα νέα μάρμαρα, τα λουλούδια, τις επιγραφές και την φωτογραφία που θα τοποθετηθεί.

Η αυτοψία της συνοδεύτηκε από το δυσάρεστο γεγονός του βανδαλισμού στον τάφο τριετούς χρήσεως (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), όπου “φιλοξενείται” η ασυμβίβαστη Ηρακλειώτισσα.

 

Όπως έγραψε και χθες το Cretalive, η κ. Καναβάκη εξέφρασε την λύπη και τον αποτροπιασμό της για το θέαμα που αντίκρισε.

Μαρία Καναβάκη

Το ταφικό μνημείο στο οποίο προτείνεται η μεταφορά της Λιλής Ζωγράφου καλλωπίζεται κι ετοιμάζεται εν αναμονή των επίσημων αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

“Είχα εντοπίσει εξαρχής ότι ο τάφος της Λιλής Ζωγράφου βρίσκεται στο μέρος του παλιού κοιμητηρίου όπου προορίζεται για άλλη χρήση και έχουν διενεργηθεί όλες σχεδόν οι εκταφές” υπογράμμισε στο Cretalive η αντιδήμαρχος.

“Θεώρησα τουλάχιστον επιβεβλημένο να μεταφερθούν τα οστά της Ηρακλειώτισσας συγγραφέως σε ένα τάφο που θα βρίσκεται στο τμήμα των οικογενειακών τάφων και να αναλάβει ως ένδειξη τιμής ο Δήμος Ηρακλείου τη συντήρησή του. Τη σκέψη μου αυτή ενίσχυσαν και συνδημότες μου. Ενημέρωσα τον δήμαρχο ο οποίος συμφώνησε και προχωρήσαμε. Θεωρώ ότι και το Δημοτικό Συμβούλιο θα εγκρίνει τη συγκεκριμένη εισήγηση. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για την αγαπημένη συγγραφέα, η οποία γεννήθηκε και πέθανε στο Ηράκλειο” πρόσθεσε η κ. Καναβάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive, η πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής και οι προσωπικές ενέργειες της αντιδημάρχου χαίρουν της αποδοχής και της επιδοκιμασίας αρκετών πολιτών.

Ιδιαίτερο ήταν το τηλεφώνημα και οι ευχαριστίες που δέχθηκε η κ. Καναβάκη από άτομο του ευρύτερου οικογενειακού περιβάλλοντος της Λιλής Ζωγράφου.

 

Όσο για την αντίδραση της αντιδημάρχου; Πρότεινε σε συγγενείς της διακεκριμένης συγγραφέως, να επισκεφθούν μαζί το ταφικό μνημείο όταν αυτό θα ολοκληρωθεί.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ