Έφτασαν στην κορυφή της Ευρώπης με το υποβρύχιο τους, μαθητές από το Ηράκλειο!

Newsroom
Newsroom

Οι μαθητές της ομάδας Curie-osity από το 1ο ΕΦΚΕ Ηρακλείου απέσπασαν πανηγυρικά βραβείο στο διαγωνισμό Future League για την βιωσιμότητα

Η ομάδα ρομποτικής του 1ου ΕΚΦΕ Ηρακλείου με την επωνυμία Curie-osity "έκανε το θαύμα της". Οι μαθητές κατάφεραν με το υποβρύχιο που δημιούργησαν όχι μόνο να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στον τελικό του Πανευρωπαϊκού διαγωνισμού κατασκευών και πειραμάτων Future League, αλλά να αποσπάσουν και το βραβείο!

Έτσι, το μικρό υποβρύχιο των μαθητών από το Ηράκλειο κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης, στον διαγωνισμό που έλαβε χώρα στο Βερολίνο. 

Όπως έχει ήδη γράψει το Cretalive, το υποβρύχιο των μαθητών πληροί πολύ αυστηρές προδιαγραφές ασφάλειας για χρήση μέσα σε θαλασσινό νερό, και αποτελούσε μέρος της πρότασης των νεαρών μαθητών, για την βιώσιμη ανάπτυξη. Το project είχε προκριθεί ανάμεσα από 60 μαθητικές ομάδες προκειμένου να διαγωνιστεί στις 24/11 στο Βερολίνο εκπροσωπώντας όχι μόνο την Κρήτη αλλά και την Ελλάδα ολόκληρη.

Την κατάκτηση του βραβείου ανακοίνωσε επίσημα ο φυσικός και υπεύθυνος του 1ου ΕΚΦΕ Ηρακλείου, Αστρινός Τσουτσουδάκης αναφέροντας χαρακτηριστικά:

"Πέρασαν πολλοί μήνες εντατικής δουλειάς με αγωνίες και ξενύχτια, ανάμεσα σε μαθήματα και διαβάσματα, για να δικαιωθούν οι κόποι των πιο γλυκών παιδιών του κόσμου. Τα ταλεντάκια μου της Curie-osity, της μιας από τις ομάδες ρομποτικής και STEM του 1ο ΕΚΦΕ Ηρακλείου Κρήτης ανέβηκαν στην κορυφή της Ευρώπης, στο διαγωνισμό Future League για την βιωσιμότητα, του Science on Stage Europe με το πρότζεκτ τους Seewache, the guardian of the sea.  Stay tuned γιατί δεν σκοπεύουν να σταματήσουν εδώ ... "

Δείτε την ανάρτησή του:

Διαβάστε επίσης:

Μαθητές του Ηρακλείου έφτιαξαν υποβρύχιο και το... βούτηξαν! Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ