ΚΡΗΤΗ

Έφυγε από τη ζωή ο ακαδημαϊκός Αντώνιος Αλεξανδράκης

Το Σάββατο το τελευταίο αντίο στον Άγιο Ανδριανό Αργολίδας - Ο εκλιπών, που γεννήθηκε στον Πλατανέ Ρεθύμνου, τίμησε την ακαδημαϊκή κοινότητα και αγαπήθηκε ιδιαίτερα στην Αργολίδα, άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα της Παρασκευής

Έφυγε από τη ζωή ο ακαδημαϊκός Αντώνιος Αλεξανδράκης

Την τελευταία του πνοή άφησε τα ξημερώματα της Παρασκευής 23 Ιανουαρίου, ο Αντώνιος Αλεξανδράκης του Εμμανουήλ, σε ηλικία 83 ετών. Ο εκλιπών υπήρξε μια εξέχουσα προσωπικότητα της εκπαίδευσης, έχοντας διαγράψει μακρά και επιτυχημένη πορεία ως καθηγητής Ηλεκτρονικής στα ΤΕΙ Πειραιά, ενώ τα τελευταία χρόνια είχε επιλέξει τον Άγιο Αδριανό Ναυπλίου ως τον τόπο της μόνιμης κατοικίας του.

Από το Ρέθυμνο στην ακαδημαϊκή έδρα και την Αργολίδα

Γεννήθηκε το 1943 στον Πλατανέ Ρεθύμνης, ο Αντώνιος Αλεξανδράκης κουβαλούσε πάντα μαζί του τις αξίες και το ήθος της κρητικής καταγωγής του. Η επιστημονική του διαδρομή τον έφερε στις αίθουσες των ΤΕΙ Πειραιά, όπου δίδαξε γενιές ηλεκτρονικών, κερδίζοντας τον σεβασμό συναδέλφων και φοιτητών για την κατάρτιση, τις αξίες του και τον ανθρωπισμό του.

Ο δεσμός του με το Ναύπλιο ήταν βαθύς και ουσιαστικός, καθώς ήταν παντρεμένος με τη Ναυπλιώτισσα Ρούλα Χατζηνικολάου – Αλεξανδράκη. Μετά τη συνταξιοδότησή του, η εγκατάστασή του στον Άγιο Ανδριανό τον έφερε ακόμα πιο κοντά στην τοπική κοινωνία.

Ένας άνθρωπος της προσφοράς και των αξιών

Όσοι τον γνώρισαν προσωπικά κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο με σπάνιο ήθος και πνεύμα αλληλεγγύης. Παρά το ακαδημαϊκό του κύρος, παρέμενε πάντα προσιτός και απλός, συμμετέχοντας ενεργά στη ζωή του χωριού και του Ναυπλίου.

Αφήνει πίσω του τη σύζυγό του, δύο παιδιά και τέσσερα εγγόνια, στα οποία μετέδωσε τις αρχές και την αγάπη του για τη γνώση.

 

Η εξόδιος ακολουθία

Το τελευταίο αντίο στον Αντώνιο Αλεξανδράκη θα ειπωθεί αύριο Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2026, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στον Άγιο Ανδριανό Ναυπλίου.

Η κηδεία θα τελεστεί στις 11:00 π.μ., ενώ η σορός θα βρίσκεται στον ναό από τις 10:30 π.μ. για τον τελευταίο χαιρετισμό από συγγενείς, φίλους και συγχωριανούς.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση