Έφυγε ένας σπουδαίος άνθρωπος, μία ξεχωριστή κυρία

Newsroom
Newsroom

"Έφυγε" ανήμερα των γενεθλίων του γιου της, δικηγόρου Απόλλωνα Καλογερόπουλου - Η κηδεία της έγινε το μεσημέρι στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά

Έφυγε σε ηλικία 82 ετών μία σπουδαία κυρία, ένας σπουδαίος άνθρωπος, η Μαρίκα Καλογεροπούλου.

Ήταν σε κώμα για τέσσερα ολόκληρα χρόνια, μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο. Το σπίτι της οικογένειας, στο Ηράκλειο, είχε μετατραπεί σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Παρά την αγάπη και την στοργή της οικογένειας της, η Μαρίκα, δεν άνοιξε ποτέ ξανά τα μάτια της. Όλα αυτά τα χρόνια ήταν σαν να κοιμόταν, βυθισμένη στη γαλήνη και στην ευτυχία όλων των καλών που είχε κάνει στη ζωή της.

Για τη Μαρίκα Καλογεροπούλου η προσφορά στον άνθρωπο ήταν στάση ζωής. Υπήρξε για πολλά χρόνια ενεργό μέλος του Ερυθρού Σταυρού. Πόσες φορές δεν πήρε το λεωφορείο - δεν ήθελε να επιβαρύνει τους δικούς - για να πάει στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο και να συμπαρασταθεί σε κάποιον άγνωστο συνάνθρωπο μας.

Μπορεί να είχε ακούσει στις ειδήσεις για κάποια αεροδιακομιδή από άλλο μέρος. Μαγείρευε, έπαιρνε φαγητό μαζί της, έμπαινε στο λεωφορείο και πήγαινε στο νοσοκομείο να συντρέξει στον συγγενή συνοδό που ξεροστάλιαζε ο δύσμοιρος έξω από μία ΜΕΘ σε έναν ξένο τόπο. Αυτό την ευχαριστούσε, έτσι ήταν η Μαρίκα. Και πόσα ακόμα καλά.

Αμέτρητες οι ιστορίες που αφηγούνται όσοι την συνάντησαν στη ζωή τους. Ο Φεβρουάριος υπήρξε πάντα καταλυτικός στη ζωή της Μαρίκας. Φεβρουάριο γεννήθηκε, Φεβρουάριο παντρεύτηκε, Φεβρουάριο γέννησε το μοναχοπαίδι της, το δικηγόρο Απόλλωνα Καλογερόπουλο, Φεβρουάριο έπαθε το εγκεφαλικό επεισόδιο, Φεβρουάριο πέθανε. Και μάλιστα ανήμερα των γενεθλίων του παιδιού της.

Η κηδεία της έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά.

Το Cretalive απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια της εκλιπούσας για την οποία μόνο υπερηφάνεια μπορεί να αισθάνεται.

Μαρίκα Καλογεροπούλου Θάνατος Ηράκλειο Απόλλων Καλογερόπουλος

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ