"Έφυγε" μια ξεχωριστή Ρεθυμνιώτισσα

"Έφυγε" μια ξεχωριστή Ρεθυμνιώτισσα

Η κηδεία της Ποπούλας Τσάκωνα - Αστρινού θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο

Έφυγε τα ξημερώματα από τη ζωή η καθηγήτρια Ποπούλα Τσάκωνα - Αστρινού. Η εκλιπούσα ήταν μια ξεχωριστή προσωπικότητα, ένας άνθρωπος που συνέχισε με ευλάβεια την οικογενειακή παράδοση στα γράμματα και στις επιστήμες και συνέβαλε σημαντικά στην διατήρηση του σημαντικού τιμητικού τίτλου για την πόλη: Το Ρέθυμνο για τα γράμματα και τις τέχνες!

Γόνος ιστορικής οικογένειας, κόρη του Πολύβιου Τσάκωνα, ενός ξεχωριστού ευπατρίδη που τίμησε το Ρέθυμνο και της Αθηνάς, το γένος Πρεβελάκη, η Ποπούλα μεγάλωσε μέσα στα βιβλία. Ήταν καθηγήτρια φιλόλογος, διετέλεσε γυμνασιάρχης και λυκειάρχης, σε Σπήλι, Κοξαρέ και Ρέθυμνο, υπηρετώντας τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση για 39 ολόκληρα χρόνια, ενώ στη συνέχεια δίδαξε στο Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστήμιου Κρήτης το μάθημα της διδακτικής.

Οι χιλιάδες μαθήτριες και μαθητές που πέρασαν από τα χέρια της και η απίστευτη σχέση που διατηρούσε μαζί τους ήταν το μεγαλύτερο παράσημο για την Ποπούλα. Συνέχισε την παράδοση του πατέρα της και διετέλεσε επί σειρά ετών πρόεδρος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ρεθύμνου.
Ένωσε τη ζωή της με τον Μανό Αστρινό, διευθυντή του Δήμου Ρεθύμνου και απέκτησαν τρία παιδιά, τον Γιώργο, τον Βασίλη και την Αθηνά, που με συγκίνηση τα έβλεπαν να προχωρούν στη ζωή τους και να ακολουθούν το δρόμο τους.

Η κηδεία της Ποπούλας Τσάκωνα - Αστρινού θα γίνει αύριο Τρίτη στον Ιερό Ναό των 4ων Μαρτύρων σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Πηγή: goodnet.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ