"Εφυγε" ο Νίκος Καμαρίτης, η "ψυχή" της πόλης και πρωτοπόρος έργων στο παλιό Ηράκλειο

Newsroom
Newsroom

Ήταν πρόεδρος της λεγόμενης "Μικρής Βουλής" και έφυγε 4 μήνες μετά τον θάνατο της αγαπημένης του συζύγου Μαρίας - Τη Δευτέρα η κηδεία του

Πέθανε την Κυριακή ο γνωστός και πολύ αγαπητός Ηρακλειώτης Πολιτικός Μηχανικός, εργολάβος Δημοσίων Έργων,  Νίκος Καμαρίτης. Ο Νικος Καμαρίτης εφυγε από την ζωή σε ηλικία 90 χρόνων ύστερα από προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε. Ήταν ο άνθρωπος που “ κέρδιζε” όλους με τον χαρακτήρα του.

Χαρισματικός, με ήθος, φιλότιμο, αξιοπρέπεια, πηγαίο χιούμορ, με εμπιστοσύνη στην φιλία και προσήλωση στην ιστορία της Κρήτης και στην τοπική παράδοση. Πολυσχιδής προσωπικότητα,ταυτισμένος επί χρόνια με την ζωή της πόλης του Ηρακλείου και με ενεργό συμμετοχή στα κοινωνικά, αυτοδιοικητικά -πολιτικά δρώμενα αλλά και στο αναπτυξιακό γίγνεσθαι με την ιδιότητα του Πολιτικού Μηχανικού και του εργολήπτη δημοσίων έργων.Ο Νίκος Καμαρίτης ήταν από τους πρωτοπόρους στις ασφαλτοστρώσεις των κεντρικών οδών της πόλης αλλά και στην ενδοχώρα και το όνομα του έχει συνδεθεί με πρωτοπόρα έργα από το 1965.Σπουδαίο κρίνεται το έργο του στις στερεώσεις και αναπλάσεις εμβληματικών ιστορικών μνημείων,όπως πχ Ενετικών τειχών,τη διαμόρφωση και ανάδειξη του Δημοτικού χώρου της Όασης με τα κηποθέατρα,πάρκα,κ.α

Νίκος Καμαρίτης

Ο Νίκος Καμαρίτης και μετά την συνταξιοδότηση του είχε “μεράκι”ένθερμο ενδιαφέρον για την πρόοδο της πόλης και της Κρήτης,και αυτό το “μεράκι” το μοιράστηκε με πολλούς άλλους παλιούς Ηρακλειώτες  που είχαν ιδρύσει την λεγόμενη “μικρή Βουλή” στο Δημοτικό κτήριο “Κνωσός” στα Λιοντάρια (δημοτικό Βιβλιοπωλείο σήμερα)που παλαιότερα λειτουργούσε και ως εστιατόριο όπου και γινόταν οι συνάξεις με μόνιμο πρόεδρο -ομόφωνα αποδεκτό τον Νίκο Καμαρίτη.

Επίσης ο Νίκος Καμαρίτης ως καλός οικογενειάρχης καμάρωσε την άριστη οικογένεια του,τα παιδιά του τον Γιώργο,την Κατερίνα,την Χρυσάνθη,τον γαμπρό του  Δημήτρη,την νύφη του Έλενα,τα εγγόνια του,ενώ πριν τέσσερις  μήνες έφυγε από την ζωή η σύζυγος και στήριγμα του Μαρία Καμαρίτη.

Νίκος Καμαρίτης

Συγκινητικό είναι το μήνυμα της ανάρτησης της Χρυσάνθης Καμαρίτη για τον θάνατο του αγαπημένου της πατέρα. Γράφει: "Απόψε αποχαιρετώ τον πατέρα μου την αγκαλιά μου το στήριγμα μου . Τον άνθρωπο που σε κάθε λάθος η  σωστό βήμα μου τον είχα πάντα στο πλευρό μου . Φύγε ψυχή μου ταξίδεψε να βρεις τον άνθρωπο σου την μανούλα μου . Καλό ταξίδι . Όπου κι αν είσαι πάντα θα σε τιμώ και θα σ αγαπώ . ΧΡΥΣΑΝΘΗ .".

Νίκος Καμαρίτης

Ο γαμπρός του αποθανόντος Νίκου Καμαρίτη και γενικός γραμματέας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας διευθυντών ξενοδοχείων, Δημήτρης Κουμπαράκης, τον αποχαιρετά με λόγια συγκίνησης, καθώς σε μήνυμα του μεταξύ άλλων αναφέρει: "Το Ηράκλειο αποχαιρετά μια σημαντική μορφή του και «η μικρή Βουλή» τον πρόεδρο της. Ένας καλός άνθρωπος, μπον βιβέρ, γλεντζές και μερακλής . Καλή ανάπαυση πεθερέ μου. Ο Θεός να σε συγχωρέσει. Θα μου λείψεις . Χαιρέτα μου τον πατέρα μου εκεί πάνω …".

 

 Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα στις 4 μμ. Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί στον Ιερό Ναό του Αγ Τίτου στο Ηράκλειο ( η σορός του για προσκύνημα στο Ναό από τις 3μ μ ) και στην συνέχεια η σορός θα μεταφερθεί στα Σταυράκια για την ταφή που ήταν η γεννέτηρα του εκλιπόντος.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ