Εγγραφές στο Δημόσιο ΙΕΚ Ρεθύμνου

Εγγραφές στο Δημόσιο ΙΕΚ Ρεθύμνου

Οι εγγραφές θα ολοκληρωθούν στις 10 Σεπτεμβρίου

Η διεύθυνση του ΔΙΕΚ Ρεθύμνου, ενημερώνουμε ότι από την  Πεμπτη 2-9-2021  και ώρα 15:00, ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικές εγγραφές στα Δημόσια ΙΕΚ της χώρας και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου και ώρα 23:59.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει αρχικά να δημιουργήσουν λογαριασμό στη διεύθυνση https://diek.it.minedu.gov.gr/. Στη συνέχεια μπορούν να επιλέξουν, κατατάσσοντας τις σε φθίνουσα σειρά προτίμησης εν είδει μηχανογραφικού, ειδικότητες από όλα τα ΙΕΚ μίας περιφέρειας.

Στο ΔΙΕΚ Ρεθύμνου οι νέες ειδικότητες που θα λειτουργήσουν είναι οι:

Για την εγγραφή σας θα χρειαστείτε:

  • έναν ηλεκτρονικό λογαριασμό με τον οποίο θα κάνετε εγγραφή στη σχετική πλατφόρμα
  • τον ΑΜΚΑ σας
  • τον αριθμό ταυτότητας ή διαβατηρίου
  • τον τίτλο σπουδών που θα χρησιμοποιήσετε (Απολυτήριο Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου, Πτυχίο ΕΠΑΛ ή ΤΕΕ, κ.ά.) προκειμένου να συμπληρώσετε την βαθμολογία και το χρόνο κτήσης
  • Ατομικό Λογαριασμό Ασφάλισης σε περίπτωση που υπάρχει προϋπηρεσία στην ειδικότητα
  • οποιοδήποτε νομιμοποιητικό έγγραφο αποδεικνύει την ένταξη στις κατηγορίες των τριτέκνων, των πολυτέκνων, των ΑμΕΑ, των μελών μονογονεϊκής οικογένειας ή των παλλινοστούντων

Τα παραπάνω δικαιολογητικά δεν χρειάζεται να τα μεταφορτώσετε κατά την ηλεκτρονική εγγραφή. Θα τα προσκομίσετε μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων στο ΔΙΕΚ που θα φοιτήσετε εντός συγκεκριμένης προθεσμίας.

Παράλληλα, έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2021, υποψήφιοι που έχουν ολοκληρώσει κάποια συναφή ειδικότητα σε δομές της επαγγελματικής εκπαίδευσης (ΙΕΚ, ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ, ΤΕΕ, ΤΕΛ) μπορούν να καταταχθούν στο δεύτερο έτος σπουδών (Γ' Εξάμηνο) στις παρακάτω ειδικότητες:

Υποψήφιοι που φοιτούν σε ιδιωτικό ΙΕΚ μπορούν να μεταγραφούν στις ίδιες ειδικότητες.

Πατώντας πάνω στους σχετικούς συνδέσμους θα μεταφερθείτε στους οδηγούς σπουδών των ειδικοτήτων όπου αναγράφονται αναλυτικά (στην ενότητα “Κατατάξεις”) οι ειδικότητες των οποίων το πτυχίο επιτρέπει την κατάταξη/εγγραφή στο δεύτερο έτος ειδικότητας ΙΕΚ. Οι κατατάξεις πραγματοποιούνται με την προσκόμιση των σχετικών δικαιολογητικών στα γραφεία του ΔΙΕΚ.

Η φοίτηση στα Δημόσια ΙΕΚ είναι δωρεάν και διαρκεί πέντε εξάμηνα: Τέσσερα εξάμηνα κατάρτισης και ένα εξάμηνο πρακτικής άσκησης. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται απογευματινές ώρες και η παρουσία είναι υποχρεωτική. Για περισσότερες λεπτομέρειες, δείτε τη σχετική δημοσίευση.

Δ.Ι.Ε.Κ. ΡΕΘΥΜΝΟΥ 

http://www.iekreth.gr/ 

Ε. Παχλά & Σ. Πέτρουλα, Περιβόλια Ρέθυμνο

Τηλ.: 28310-53969  & 53970

Email: diekrthymnou@gmail.com

 


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ