Εγκαινιάστηκε το εκλογικό κέντρο της Λαϊκής Συσπείρωσης στη Σητεία

Newsroom
Newsroom

Παρουσία των υποψηφίων συμβούλων της παράταξης

Με επιτυχία, σε κλίμα αισιοδοξίας και μαχητικότητας, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της Λαϊκής Συσπείρωσης στη Σητεία, την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της παράταξης. Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνονται ακόμη τα εξής:

"Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι υποψήφιοι σύμβουλοι στο Δήμο και τις κοινότητες του δήμου, υποψήφιοι πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων και δεκάδες φίλες και φίλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης. Στα εγκαίνια, πριν την προγραμματισμένη ομιλία του υποψήφιου δημάρχου Σητείας Σίμου Συμεωνίδη, χαιρέτησε ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Κώστας Μπαμπανάρας, αγροτικός ιατρός στο Νοσοκομείο Σητείας, ενώ με την ολοκλήρωση των ομιλιών παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι σύμβουλοι και πρόεδροι κοινοτήτων από την Ειρήνη Παπαδημητρίου, υποψήφια δημοτική σύμβουλος Σητείας.

Λαϊκή Συσπείρωση Σητείας

Ο Κώστας Μπαμπανάρας στον χαιρετισμό του επικεντρώθηκε στο πιο επίκαιρο  θέμα που δικαιολογημένα απασχολεί έντονα τους κατοίκους της Σητείας, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Σητείας. Ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος αναφέρθηκε στην γενικότερη εικόνα του Δημόσιου Συστήματος Υγείας που απαξιώνεται και οδεύει με μαθηματική ακρίβεια στην ολοκληρωτική διάλυση του δημόσιου χαρακτήρα του, ειδικότερα μετά την πανδημία, αλλά και ειδικότερα για την σημερινή κατάσταση του Νοσοκομείου Σητείας που κρέμεται από μία κλωστή, αφού δύο ζωτικής σημασίας κλινικές, η παθολογική και η παιδιατρική είναι στα όρια του "λουκέτου" ενώ είναι τεράστιες οι ελλείψεις σε εξοπλισμό και προσωπικό, την ώρα που κυριαρχούν η υπερεφημερευση, οι απλήρωτες εφημερίες, οι αναγκαστικές εντολές μετακίνησης κ.α.   

Λαϊκή Συσπείρωση Σητείας

Κλείνοντας, τόνισε ότι στο πλαίσιο ανάδειξης του θέματος, και πολλών ακόμα ζητημάτων που απασχολούν τον Κρητικό λαό, η Λαϊκή Συσπείρωση σε Περιφέρεια και Δήμο, έχει διαμορφώσει θέσεις με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες και τα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών και μαζί θα συνεχίζουν να διεκδικούν ώστε να υπερασπιστούμε τη υγεία του λαού, το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της, κόντρα στην πολιτική της εμπορευματοποίησης που διαδέχεται την απαξίωση, κόντρα στα κοράκια των κλινικαρχών, ασφαλιστικών εταιρειών και άλλων ευαγών ιδρυμάτων που τρίβουν τα χέρια τους από την πολιτική των κυβερνήσεων. Τόνισε ότι πρέπει να δυναμώσει ιδιαίτερα ο αγώνας του Λαού, η αλληλεγγύης και η συντονισμένη δράση ακόμα και σε πανελλαδικό επίπεδο γιατί χωρίς τους κρίσιμους τομείς της υγείας, της παιδείας, της πρόνοιας, της προστασία από φυσικές καταστροφές η ζωή μας πέρα από αφόρητη θα γίνεται και αβίωτη. 

Λαϊκή Συσπείρωση Σητείας

Η κεντρική ομιλία έγινε από τον υποψήφιο δήμαρχο Σητείας με τη Λαϊκή Συσπείρωση Σητείας, Σίμο Συμεωνίδη, ο οποίος ξεκίνησε την ομιλία του θέτοντας το πραγματικό δίλημμα των εκλογών που, όπως είπε, είναι « Ή οι ζωές μας ή τα κέρδη τους », «Ή θα είναι προτεραιότητα οι ανάγκες των πολλών ή τα κέρδη των λίγων»!

Χαρακτηριστικά τόνισε: « Με την ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια Κρήτης και στο Δήμο Σητείας δίνουμε ξεκάθαρο μήνυμα ότι ο λαός δεν ταλαντεύεται στο δίλλημα αυτό και διαλέγει τη ζωή του, τις ανάγκες του.

Λαϊκή Συσπείρωση Σητείας

Καλούμε όλες και όλους να δυναμώσουν την δική τους φωνή μέσα και έξω από το δημοτικό και περιφερειακό συμβούλιο ώστε απέναντι στο εχθρικό κράτος και τους συμμάχους του στην περιφέρεια και στο δήμο Σητείας να υψώσουμε τείχος αντίστασης, οργανώνοντας την οργή μας και το δίκιο μας μέσα στους καθημερινούς αγώνες. Για αυτό καλούμε στην ενίσχυσης της Λαϊκής Συσπείρωσης παντού, ώστε με πολύ περισσότερους συμβούλους να πολλαπλασιάσουμε την δύναμη του λαού στον αγώνα του για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών του.»

Ο Σ.Συμεωνίδης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον ενεργειακό σχεδιασμό λέγοντας: «Οι Σητειακές και οι Σητειακοί έχουν πείρα για το πως μεταφράζεται στον τόπο μας η κοινή αντίληψη κυβερνήσεων, περιφερειακής και δημοτικής αρχής για την περιβόητη ανάπτυξη, που δεν αμελούν να την κλείνουν σε όλες τις πτώσεις. Ξεχνάνε βέβαια όλοι τούτοι να απαντάνε στο κρίσιμο ερώτημα «Ανάπτυξη για ποιον?». 

Και το λέμε αυτό, γιατί είναι η “πράσινη” ανάπτυξη που έχει βάλει στο μάτι τον τόπο μας ώστε να τον αρμέξει μέχρι τελευταίας σπιθαμής γης, για να βγάλουν αμέτρητα κέρδη οι μέτοχοι των ενεργειακών κολοσσών κάνοντας μαύρη τη δική μας ζωή με την δυσβάσταχτη ακρίβεια για τα λαϊκά νοικοκυριά και την καταστροφή του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος. 

Λαϊκή Συσπείρωση Σητείας

Ως Λαϊκή Συσπείρωση, όλο το προηγούμενο διάστημα καταθέσαμε όλες μας τις δυνάμεις στον αγώνα του Σητειακού Λαού ενάντια στην καταστροφή της περιοχής μας από την “πράσινη” επέλαση και ταυτόχρονα αναδεικνύαμε τις ανάγκες των χωριών της περιοχής ως προτεραιότητα (την αισθητή βελτίωση και όπου χρειάζεται επανασχεδιασμό της εθνικής, δημοτικής, αγροτικής οδοποιίας, τις αναγκαίες παρεμβάσεις για την ύδρευση των χωριών και την άρδευση των καλλιεργειών, την ανάγκη για αθλητικές εγκαταστάσεις, παιδικές χαρές, στελέχωση των περιφερειακών ιατρείων) ως ένα επιπλέον μέσο για να μην ερημώσει ο τόπος μας. Ο κόσμος της Ζάκρου, του Παλαικάστρου, της Σίτανου, του Καρυδίου και όλης της Σητείας μας βρήκε δίπλα του στους αγώνες ενάντια στους μεγάλους ενεργειακούς και τουριστικούς ομίλους που θέλουν να μετατρέψουν την ήδη κορεσμένη περιοχή μας σε βιομηχανικό πάρκο, αλλοιώνοντας έτσι ανάμεσα σε άλλα και τον χαρακτήρα της περιοχής, που είναι η ήπια τουριστική και αγροτική ανάπτυξη που παίζουν κύριο ρόλο στο Δήμο μας

Ας απαντήσει καθαρά ο κ.Ζερβάκης για το πως θα αντιμετωπίσει την πίεση των ομίλων, της ΕΕ, της κυβέρνησης της ΝΔ, των ντόπιων στελεχών της… γιατί όταν πείρε τα συγχαρητήρια του Μητσοτάκη πριν τις βουλευτικές εκλογές, για την πρωτοπορία της Σητείας στην εγκατάσταση ΑΠΕ όχι μόνο δεν υπήρξε καθαρή απάντηση, αλλά θα έλεγε κανείς ότι η βουβαμάρα ήρθε πολύ βολικά στον πρωθυπουργό για να σπρώξει το «πράσινο» αφήγημα. »

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στα άλλα κρίσιμα ζητήματα: την ανοχύρωτη κατάσταση που βρίσκεται η Σητεία από τα πλημμυρικά φαινόμενα, τις πυρκαγιές, τους σεισμούς, τις κατολισθήσεις, το ζήτημα της επικίνδυνης κατάστασης που βρίσκεται το Νοσοκομείο Σητείας, τον ΒΟΑΚ που δεν περιλαμβάνει τη Σητεία κ.α. Εξήγησε ότι εκεί βρίσκεται η απάντηση για το πως η Σητεία είναι “ριγμένη” στα ζητήματα που αφορούν τις ανάγκες των πολλών και “αναβαθμισμένη” για τα που αφορούν τα κέρδη των ενεργειακών κολοσσών, των μεγαλοκατασκευαστών και μεγαλοξενοδόχων. Για αυτό οι διοικήσεις Αρναουτάκη και Ζερβάκη λένε «ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ» όταν πρόκειται για προτάσεις και διεκδικήσεις που αφορούν την κάλυψη των αναγκών των πολλών. Χαρακτηριστικά ανέφερε: 

« Με το «Όχι σε όλα» που κατηγορούν τη Λαϊκή Συσπείρωση διάφοροι «φίλοι» της παράταξης Ζερβάκη τους το αντιστρέφουμε και τους ρωτάμε γιατί λένε «ΟΧΙ» στις δικές μας προτεραιότητες όπως:

Την πολιτική προστασία με μέτρα αντισεισμικής, αντιπλημμυρική και αντιπυρικής προστασίας. (…). Να μπει σε προτεραιότητα η σχολική στέγη σε όλα τα σχολεία του Δήμου και τους παιδικούς σταθμούς με ανέγερση νέων σχολικών κτιρίων για να σταματήσει η ντροπή των «προσωρινών λύσεων» των κοντέινερ και προκάτ και αντίστοιχα επισκευές και ανακαινίσεις όπου υπάρχει ανάγκη (…), δημιουργία νέων παιδικών χαρών και ανάπλαση των υφιστάμεων που ρημάζουν από την εγκατάλειψη(…) Να υπάρξει αγωνιστική διεκδίκηση από το κράτος και την κυβέρνηση για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου Σητείας, ιδιαίτερα στη Κοινωνική Υπηρεσία, την Καθαριότητα και την Τεχνική υπηρεσία, για να αποτρέψουμε την πορεία ιδιωτικοποίησης σε σημαντικούς τομείς της καθημερινότητας είτε άμεσα είτε έμμεσα, όπως με τους «Αναπτυξιακούς Οργανισμούς», τις αναθέσεις και τους εργολάβους. (…) Να υπάρξει σχέδιο αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας στην παραπάνω κατεύθυνση για την κάλυψη των αναγκών, στην Κοινωνική Υπηρεσία, στο ΚΔΑΠ ΑμεΑ, στο ΚΑΠΗ σε ξενώνες αστέγων και άλλων άπορων, στην στήριξη κακοποιημένων γυναικών.  (…) Να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί άμεσα το έργο της ύδρευσης της Σητείας. Πρέπει να πάψει άμεσα η «ξεφτίλα» με χωριά που μένουν χωρίς νερό για ώρες ή/και μέρες, ή με ακατάλληλο νερό. Να διεκδικηθούν νέα έργα αντικατάστασης παλαιωμένων δικτύων ύδρευσης, αποταμίευσης, γεωτρήσεων, μείωσης των απωλειών από το δίκτυο, με ολοκληρωμένη μελέτη για όλο το Δήμο Σητείας(…) Να αναλάβει επιτέλους την ευθύνη ο Δήμος Σητείας για τα αδέσποτα ζώα, με την δημιουργία δημοτικού κτηνιατρείου, εξασφαλίζοντας την καθολική στείρωση τους, με σεβασμό στην ασφάλεια και την ευζωία τους, με ιατρικές πράξεις σε κατάλληλα ασφαλή χειρουργεία(…). Και αυτά είναι μονάχα κάποια παραδείγματα.»

Λαϊκή Συσπείρωση Σητείας

Κλείνοντας την ομιλία του ο Σ.Συμεωνίδης είπε:

« Για όλα αυτά οι υποψήφιοι μας είναι δοκιμασμένοι και γνωστοί στον Σητειακό Λαό, επειδή έχουμε συναντηθεί στους κοινούς αγώνες για όλα όσα αναφέρθηκαν, δεν συμβιβαζόμαστε με το κυρίαρχο ρεύμα που καλλιεργεί τη μιζέρια και την υποταγή!  Δίνουμε τη μάχη με αισιοδοξία για να εκλέξουμε πολύ περισσότερους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους που θα αποτελούν τη δύναμη της 100% μαχητικής υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων.

Θα είμαστε πολύ περισσότεροι οι σύμβουλοι οι οποίοι θα αποτελούμε τα στηρίγματα των αγώνων και των διεκδικήσεων των εργαζομένων με συγκεκριμένες προτάσεις που απαντάνε στις ανάγκες των εργαζόμενων, συνταξιούχων και νέων της Σητείας

Μπήκαμε στην τελική ευθεία!

Ο λαός της Σητείας μπορεί να κάνει τη διαφορά και γιατί όχι και την έκπληξη! »

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ