"Εγκαταλείπουν" από αύριο οι βροχές την Κρήτη

"Εγκαταλείπουν" από αύριο οι βροχές την Κρήτη

Εξασθένηση των βοριάδων και γενικότερα των άσχημων καιρικών συνθηκών θα πρέπει να αναμένουμε από την Πέμπτη.

Στην κορύφωσή της φτάνει η ψυχρή αέρια μάζα που επισκέφθηκε από τα βόρεια την Κρήτη, φέρνοντας “καλές βροχές”, ενισχυμένους βοριάδες (6,7 κατά τόπους και 8 μποφόρ) και αισθητά μειωμένη θερμοκρασία.

Τα φαινόμενα είναι πιο έντονα στα βόρεια, ορεινά και κατά κύριο λόγο στα δυτικά του νησιού.

Και στα νότια όμως, οι καταβατικοί άνεμοι φτάνουν τα 6 μποφόρ.

Η κακοκαιρία θα ξεκινήσει την σταδιακή υποχώρησή της από αύριο. Η δύναμη των ανέμων θα “πέσει”, με αποτέλεσμα να ατονήσουν και υψηλοί κυματισμοί οι οποίοι είναι ορατοί στο βόρειο παράκτιο μέτωπο του νησιού.

Βροχές θα  εκδηλωθούν, με πιο ήπια ένταση όμως, ενώ στις νότιες περιοχές του νησιού θα υπάρξουν και διαστήματα καλοκαιρίας.

Εξασθένηση των βοριάδων και γενικότερα των άσχημων καιρικών συνθηκών θα πρέπει να αναμένουμε από την Πέμπτη. Την Παρασκευή τα πράγματα θα είναι ακόμα καλύτερα, ενώ το Σαββατοκύριακο όπως μας είπε ο μετεωρολόγος κ. Μανώλης Λέκκας το θερμόμετρο θα έχει ανέβει πέντε κι έξι βαθμούς σε σχέση με αυτές τις μέρες: Από τους 14°C και 15°C  θα “σκαρφαλώσει” κι ίσως ξεπεράσει και τους 20°C .


Σύμφωνα με τον κ. Κώστα Λαγουβάρδο, Διευθυντής Ερευνών Εθνικού Αστεροσκοπείου, ο παρακάτω χάρτης, από το meteo.gr, δίνει τα προβλεπόμενα συνολικά ύψη βροχής μέχρι το βράδυ της Τρίτης, με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής να αναμένονται στο νομό Χανίων.

 

Ταυτόχρονα ενισχύονται οι βόρειοι άνεμοι στο Κρητικό, φθάνοντας τοπικά τα 7-8 Μποφόρ το απόγευμα στα δυτικά του νησιού.

Ο χάρτης με τις προβλεπόμενες μέγιστες τιμές του ανέμου για την Τρίτη δίνεται στη συνέχεια  (πορτοκαλί και κόκκινα χρώματα για ανέμους έντασης 7 και 8 Μποφόρ).

 

 

Σταδιακή εξασθένιση των φαινομένων αναμένεται την Τετάρτη 08/04.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ