Εγκαταλείπουν ... τους καλύτερους τους φίλους!

Εγκαταλείπουν ... τους καλύτερους τους φίλους!

Καθημερινά τα φαινόμενα εγκατάλειψης ζώων - Έκκληση της Αντιδημάρχου Μαρίας Καναβάκη

Ολοένα και συχνότερες είναι, το τελευταίο διάστημα, οι περιπτώσεις εγκατάλειψης ζώων στο Δήμο Ηρακλείου. Μάλιστα οι περιοχές που οι ασυνείδητοι ιδιοκτήτες επιλέγουν για να "ξεφορτώσουν" το ζωάκι που κάποτε απέκτησαν και αγάπησαν, φαίνεται πως είναι συγκεκριμένες. Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Μαρία Καναβάκη, οι περιοχές όπου παρατηρούνται, το τελευταίο διάστημα, εγκαταλείψεις είναι η Σύλλαμος, η Καλλιθέα και η εθνική οδός Ηρακλείου-Μοιρών. Μάλιστα τα περισσότερα αδέσποτα είναι μεγαλοσωμα, ενώ έχουν καταγραφεί και επιθέσεις σε κοτέτσια κλπ.

Ένα από τα πιο πρόσφατα περιστατικά εγκατάλειψης για το οποίο έλαβε γνώση η υπηρεσία του Δήμου είναι, αυτή την εβδομάδα, αφορά τέσσερα σκυλιά στο ΠΑΓΝΗ, για τα οποία αμέσως οι υπάλληλοι της "περισυλλογής" έσπευσαν. Μέχρι στιγμής έχουν εντοπίσει τα δύο, τα οποία και μεταφέρθηκαν στο Δημοτικό κυνοκομείο, ενώ παράλληλα οι υπάλληλοι έχουν επιστρέψει στο σημείο προς αναζήτηση των άλλων δύο, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι το ένα είναι, πιθανότατα, πιτ μπουλ.

Εν τω μεταξύ, σήμερα το πρωί στην Εθνική Οδό Ηρακλείου - Μοιρών, βρέθηκαν τέσσερα ζώα στη μέση του δρόμου. Περισυλλέχθηκαν τα δύο και μεταφέρθηκαν στο Κυνοκομείο, ενώ "συναγερμός" έχει σημάνει για ένα ακόμη περιστατικό στην πλατεία Σινάνη.

σκυλί

Για το όλο θέμα και τη συχνότητα εγκαταλέιψεων που διαπιστώνονται, η Αντιδήμαρχος Μαρία Καναβάκη εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της και ταυτόχρονα απευθύνει έκκληση προς τους ιδιοκτήτες των ζώων να σταματήσουν!

"Τα ζώα δεν είναι παιχνίδια που τα βαριόμαστε και τα παρατάμε! Όταν έχουμε ένα δικό μας ζώο, πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι, ευσυνείδητοι, πρέπει να τρέφουμε αισθήματα αγάπης και φροντίδας για αυτά και όχι, στα κρυφά και χωρίς να μας ενδιαφέρει τι θα απογίνουν, να τα παρατάμε" - αναφέρει η αντιδήμαρχος.

Η Μαρία Καναβάκη

"Ο Δήμος Ηρακλείου διαθέτει δομή φιλοξενίας, την οποία μάλιστα προσπαθούμε συνεχώς να βελτιώνουμε ως προς τις συνθήκες για τα ζώα που φιλοξενούμε, όμως οι θέσεις δεν επαρκούν. Μπορούμε να φιλοξενήσουμε 80 ζώα, τη στιγμή που τα αδέσποτα στο δήμο μας ξεπερνούν τις 4-5 χιλιάδες" - λέει η κ.Καναβάκη επισημαίνοντας τη χαοτική απόσταση!

Η ίδια προσθέτει τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται, με ελάχιστο προσωπικό, με την πενταμελή επιτροπή του Δήμου, με τα φιλοζωικά σωματεία, με εθελοντές και σημειώνει πως "είναι κρίμα να υπάρχουν τέτοια φαινόμενα".

Το τελευταίο διάστημα από το δήμο προωθούνται με κάθε τρόπο οι υιοθεσίες ζώων, σχεδιάζονται και προγραμματίζονται δράσεις ευαισθητοποίησης, και την ίδια ώρα ... εγκαταλείπονται δίπλα μας ζώα, καθημερινά!

"Έτσι κανείς και ποτέ δε θα καταφέρει να επιλύσει το ζήτημα των αδέσποτων. Θέλει παιδεία, θέλει συλλογική δράση , θέλει υπευθυνότητα και από τους αρμόδιους αλλά και από την κοινωνία. Δε θα σταματήσουμε να λέμε το μήνυμα: Δεν εγκαταλείπουμε ζώα, τα αγαπάμε και υιοθετούμε αδέσποτο" - λέει η κ.Καναβάκη.

σκυλί

σκυλί

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ