Είχαν απλώσει "διαδικτυακό δίχτυ" απάτης με έδρα το Ηράκλειο

Newsroom
Newsroom

Δικογραφία σε βάρος 13 ατόμων που συγκροτούσαν το εγκληματικό δίκτυο - Το ύψος του ποσού που απέσπασαν ανέρχεται περίπου στις 118.000 Ευρώ

Σε τουλάχιστον 11 υποθέσεις απάτης με υπολογιστή, που είχαν διαπραχθεί σε βάρος πολιτών και εταιριών από όλη την Ελλάδα, φέρονται να εμπλέκονται 13 άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία.
Το "διαδικτυακό" κύκλωμα εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου

Όπως ανακοινώθηκε, α
πό την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων της Υπηρεσίας, προέκυψε ότι, οι κατηγορούμενοι από τον Απρίλιο του 2022 έως και τον Αύγουστο του 2023, διέπραξαν έντεκα περιπτώσεις απάτης αποσπώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 118.000 Ευρώ. Στη συνέχεια μετέφεραν το ανωτέρω ποσό σε λογαριασμούς τρίτων μέσω εμβασμάτων και έπειτα προέβαιναν σε διαδοχικές αναλήψεις από υποκαταστήματα τραπεζών στο Ηράκλειο.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης χρησιμοποιούσαν είτε προσωπικούς τους τραπεζικούς λογαριασμούς, είτε τρίτων ατόμων που είχαν προσεγγίσει χειραγωγώντας τα με την υπόσχεση οικονομικού ανταλλάγματος προκειμένου να νομιμοποιήσουν τα παρανόμως αποκτηθέντα χρήματα από τις απάτες (money mule). Επιπλέον, οι  νόμιμοι δικαιούχοι των τραπεζικών λογαριασμών είχαν εκχωρήσει τα τραπεζικά τους στοιχεία (συνδεδεμένες κάρτες, κωδικούς pin, κωδικούς πρόσβασης ηλεκτρονικής τραπεζικής, κ.λ.π.) στους ανωτέρω κατηγορούμενους που είχαν την άμεση διαχείρισή των λογαριασμών τους.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.
Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ