«Είμαι θύμα» υποστήριξε με κλάματα ο 43χρονος

Newsroom
Newsroom

Αρνήθηκε ότι ειναι διακινητής των μεταναστών και υποστήριξε ότι και ο ίδιος είχε πληρώσει για τη μεταφορά από το Τομπρούκ της Λιβύης στην Ιταλία.

Σε κλάματα ξέσπασε κατά την απολογία του, ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας Ηρακλείου, ο 43χρονος Αιγύπτιος που κατηγορείται ως ένας εκ των διακινητών για τη μεταφορά 36 μεταναστών που βγήκαν στην παραλία Αφραθιά,  στο Τυμπάκι, το πρωί της Κυριακής.

Ο 43χρονος αρνήθηκε ότι ειναι διακινητής και υποστήριξε ότι και ο ίδιος είχε πληρώσει 130 .000 γκινέες για τη μεταφορά από το Τομπρούκ της Λιβύης στην Ιταλία.

Όπως υποστήριξε, στη χώρα του εργαζόταν στις οικοδομές, έχει τρεις κόρες και επειδή η μεγαλύτερη πρόκειται να παντρευτεί αποφάσισε να πάει στην Ιταλία, προκειμένου  να εργαστεί στις οικοδομές για να μαζέψει χρήματα και να την βοηθήσει στο γάμο της.

Ο 43χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε ακόμα, ότι εν πλω και στα μέσα της διαδρομής, δυο διακινητές που επέβαιναν στο σκάφος -έχοντας καλυμμένα τα κεφάλια τους και τα πρόσωπά τους με σεντόνια- τους ενημέρωσαν ότι λόγω έλλειψης  καύσιμων δεν μπορούσε να συνεχιστεί το δρομολόγιο και αλλάξαν ρότα, ενώ λίγο πριν φτάσουν στην ακτή, ένα άλλο σκάφος προσέγγισε το δικό τους και σε αυτό επιβιβάστηκαν οι δυο διακινητές και έφυγαν.

Μετά την απολογία του κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και οδηγείται στην φυλακή ενώ ο δικηγόρος του Αλέξανδρος Φουκαράκης που εκπροσώπησε τον 43χρονο υποστήριξε ότι ο εντολέας του "είναι θύμα κι εκείνος και άδικα βρίσκεται στη φυλακή".

O κ. Αλέξανδρος Φουκαράκης
O κ. Αλέξανδρος Φουκαράκης

 

 

Δείτε επίσης

Νέα "καραβιά" μεταναστών στα νότια του Ηρακλείου

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ