«Είναι 20 ετών, μπορεί να προστατέψει τον εαυτό του, να μην αποκοπεί από τους Κρητικούς, είναι πατριώτες»

«Είναι 20 ετών, μπορεί να προστατέψει τον εαυτό του, να μην αποκοπεί από τους Κρητικούς, είναι πατριώτες»

Με καταθέσεις σπουδαστών της Γαλακτοκομικής Σχολής συνεχίστηκε χθες η δίκη για την παράβαση καθήκοντος στην υπόθεση του αδικοχαμένου νεαρού φοιτητή - Αιχμές Κούγια για ψευδορκία

Στις 9 το πρωί της 31ης Οκτωβρίου θα συνεχιστεί η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση του αδικοχαμένου Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Την Τρίτη ήταν η σειρά του συγκατοίκου του Βαγγέλη Γιακουμάκη και της υπεύθυνης της εταιρείας που είχε αναλάβει τη φύλαξη της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων να καταθέσουν για την υπόθεση.

Ο συγκάτοικος του Βαγγέλη, που φοίτησε στη Γαλακτοκομική Σχολή την ίδια περίοδο με τον 20χρονο, κατέθεσε πως ο ίδιος δεν είχε αντιληφθεί περιστατικό βίας σε βάρος του και πως άλλοι σπουδαστές του είχαν πει, ότι τις ημέρες των εκλογών του Ιανουαρίου 2015, κάποιοι Κρητικοί δημιούργησαν πρόβλημα στον άτυχο νέο. Επίσης είπε πως ο Βαγγέλης ποτέ δεν του μίλησε για τον λόγο που άλλαξε δωμάτιο, τον Μάρτιο του 2014, καθώς ήταν κλειστός στον εαυτό του.

Η υπεύθυνη της εταιρείας φύλαξης κατέθεσε ότι υπήρχε ένα τετράδιο συμβάντων, όπου οι φύλακες της κάθε βάρδιας έγραφαν ότι συμβαίνει στην Σχολή κάθε 24ωρο και το πρωί λάμβαναν γνώση οι καθηγητές και ο διευθυντής. Σημείωσε πως στην αντίληψή της δεν είχε πέσει κάτι σε βάρος του σπουδαστή, αλλά ούτε και οι υπάλληλοί της είχαν αντιληφθεί κάποιο συμβάν ενώ ανέφερε ότι τον Μάρτιο του 2014, ο διευθυντής της σχολής την κάλεσε να συμμετέχει σε σύσκεψη, με αφορμή τις φήμες που υπήρχαν για προβλήματα που δημιουργούν κάποιοι Κρητικοί στον Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Σύμφωνα με το epirus.tv η μάρτυρας αναφέρθηκε και στην επικοινωνία της με τη μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη, Mαρία Φρονημάκη, όταν εκείνη πήγε στη Σχολή λίγες μέρες μετά την εξαφάνιση του σπουδαστή.

Όπως αποκάλυψε, τη ρώτησε αν γνώριζε τα προβλήματα του Βαγγέλη το διάστημα λίγο πριν την αλλαγή δωματίου στην εστία, για να λάβει θετική απάντηση από την μητέρα του η οποία τότε είχε δώσει την ακόλουθη συμβουλή στον γιο της: «Είναι 20 ετών, μπορεί να προστατέψει τον εαυτό του, να μην αποκοπεί από τους Κρητικούς, είναι πατριώτες».

Ο συνήγορος του διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής, Αλέξης Κούγιας, τόνισε ότι από την μέχρι τώρα διερεύνηση της υπόθεσης, κανένας από τους μάρτυρες που έχουν εξεταστεί, δεν έχει καταθέσει συγκεκριμένο περιστατικό βίας σε βάρος του Βαγγέλη ενώ άφησε αιχμές για τις δημόσιες τοποθετήσεις ιδιωτικού αστυνομικού, σχετικά με την υπόθεση Γιακουμάκη και την σχέση του με μάρτυρα που κατέθεσε την πρώτη μέρα. Τέλος ζήτησε από το Δικαστήριο να διερευνηθεί εάν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της παραπλάνησης μάρτυρος σε ψευδορκία, με αφορμή -όπως υποστήριξε- την πρωτοβουλία του κ. Τσούκαλη να έρθει από τη Βραζιλία ο πρώτος μάρτυρας που κατέθεσε μετά τους γονείς του Βαγγέλη.

Ο κ. Κούγιας άφησε αιχμές για την γνωστή δημοσιογράφο Αγγελική Νικολούλη -που ασχολήθηκε εκτενώς με την υπόθεση στην εκπομπή της Φως στο Τούνελ- και τον Γιώργο Τσούκαλη, κατηγορώντας τους πως διόγκωσαν την υπόθεση.

Σε δηλώσεις ο ιδιωτικός ερευνητής και συνεργάτης του κ. Τσούκαλη, Φώντας Βρόσγος, έκανε λόγο για «άθλιες συκοφαντίες», υπογραμμίζοντας πως δεν συνέβη τίποτα από τα προαναφερθέντα. Ούτε καλύφθηκαν από τους ίδιους τα έξοδα του ταξιδιού, ούτε υπήρξαν άλλου είδους συνομιλίες. Ο κ. Βρόσγος μάλιστα μετέφερε και την πρόθεση του κ. Τσούκαλη να γίνει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ