"Είναι ώρα ευθύνης για το μεγαλύτερο έργο της Κρήτης"!

"Είναι ώρα ευθύνης για το μεγαλύτερο έργο της Κρήτης"!

Ο ΒΟΑΚ δεν προχωράει, η ανατολική Κρήτη έτσι κι αλλιώς μένει εκτός- η αντίδραση του δημάρχου Σητείας

Διαβάσαμε και ακούσαμε όλοι τις δηλώσεις του υπουργού Υποδομών Κ.Καραμανλή για το νέο ΒΟΑΚ και το υποτιθέμενο χρηματοδοτικό μοντέλο. Είδαμε και την επίσκεψη του διευθυντή του υπουργείου κ.Καρνέση στην Κρήτη. Στην ουσία δεν είπε τίποτα, δεν κόμισε τίποτα καινούργιο, μάλλον ένα σόου στήθηκε στη Βουλή. Και ειδικά για ορισμένες περιοχές όπως την ανατολική Κρήτη, τη Σητεία, καταλάβαμε όλοι ότι πρόκειται για ένα θέμα που δεν σχεδιάζεται καν! Κι αυτό όπως ήταν λογικό προκάλεσε την αντίδραση του δημάρχου Σητείας Γιώργου Ζερβάκη.

"Για άλλη μια φορά ο Δήμος Σητείας και ολόκληρο το ανατολικό άκρο της Κρήτης τίθεται σε δεύτερη προτεραιότητα" ανέφερε ο δήμαρχος.
 
"Μετά την πρόσφατη επίσκεψη του Γενικού Διευθυντή Συγκοινωνιακών Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών κ. Γιάννη Καρνέση και σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, διατυπώνεται η θέση και άποψη εκ μέρους του Υπουργείου για ένταξη και χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, τριών τμημάτων του ΒΟΑΚ στο νομό Λασιθίου.
Ασφαλώς και είναι μια σοβαρή και θετική εξέλιξη για την περιοχή, αλλά δυστυχώς για άλλη μια φορά ο Δήμος Σητείας και ολόκληρο το ανατολικό άκρο της Κρήτης τίθεται σε δεύτερη προτεραιότητα." τόνισε ο κ.Ζερβάκης.
 
"Οι προφάσεις και δικαιολογίες περί χαμηλής ωριμότητας και μη υψηλού βαθμού ετοιμότητας δεν ευσταθούν και είναι παραπλανητικές, όταν όλοι γνωρίζουν ότι το μόνο που εκκρεμεί στη μελέτη του τμήματος Καβούσι – Αυχένας Αγκαθιά είναι η υπογραφή των περιβαλλοντικών όρων, κάτι που καθιστά και το συγκεκριμένο τμήμα ισότιμο με τα υπόλοιπα τμήματα του νομού Λασιθίου και ασφαλώς με μεγαλύτερο βαθμό ωριμότητας από τα περισσότερα τμήματα του σχεδιαζόμενου ΒΟΑΚ.
Ας αποδεχτούμε λοιπόν ότι οι όποιες προτεραιότητες και σχεδιασμοί είναι ζήτημα και απόφαση πολιτικής βούλησης, τα οποία θα καθορίσουν και ουσιαστικά την εντατικοποίηση των όποιων ενεργειών για την υλοποίηση ενός νέου και ενιαίου ΒΟΑΚ που θα συνδέσει, θα ενώσει και δεν θα διχοτομήσει την Κρήτη." δήλωσε και κατέληξε:
"Είναι ώρα ευθύνης και ανάληψης πρωτοβουλιών για το μεγαλύτερο έργο της Κρήτης.
Η Περιφέρεια Κρήτης, δια στόματος του Περιφερειάρχη, έδειξε το δρόμο χρηματοδοτώντας το ένα τρίτο του έργου από Νεάπολη για Σητεία, με πόρους της Περιφέρειας.
Ας αναλάβει και η κεντρική κυβέρνηση τη σκυτάλη για δέσμευση της χρηματοδότησης του υπολοίπου, για να γίνουν πράξη οι κατά καιρούς εξαγγελίες για περιφερειακή σύγκλιση, ισόρροπη ανάπτυξη και δημιουργία ίσων δυνατοτήτων ευημερίας και προόδου για όλη τη Κρήτη.
Είναι η τελευταία και μοναδική ευκαιρία να σταθούμε όλοι στο μέγεθος και το ύψος των περιστάσεων.
Ο Δήμος Σητείας δεν θα μείνει απαθής θεατής των γεγονότων.
Θα διεκδικήσουμε με σθένος και ενότητα ό,τι μας αξίζει και μας αναλογεί" τόνισε ο Δήμαρχος Σητείας
 
 
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ