Εισαγγελέας: "Η χήρα ήθελε την εξόντωση του καρδιολόγου"

Newsroom
Newsroom

Πρότεινε την ενοχή των δύο εραστών, όπως και πρωτόδικα

Την ενοχή των δύο κατηγορουμένων, όπως και πρωτόδικα, πρότεινε στην αγόρευση της η εισαγγελέας έδρας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο  όπου δικάζονται σε δεύτερο βαθμό για την δολοφονία του 62χρονου καρδιολόγου, Χριστόδουλου Καλαντζάκη, η 43χρονη χήρα και ο 42χρονος Βούλγαρος πρώην εραστής της.

Στην αγόρευσή της η Εισαγγελέας επεσήμανε ότι η ηθική αυτουργία που  - με βάση το κατηγορητήριο - αποδίδεται στην χήρα του καρδιολόγου είναι δύσκολο να αποδειχθεί ως αδίκημα γιατι "πάντα ο ηθικός αυτουργός κινείται στο παρασκήνιο και ποτέ, μα ποτέ στο προσκήνιο".
Υπογράμμισε παράλληλα ότι στην ηθική αυτουργία ένα κρίσιμο στοιχείο είναι το κίνητρο. 
Και μπορεί η 43χρονη κατηγορούμενη να αρνείται, μετ' επιτάσεως, όλα όσα της αποδίδονται, ωστόσο, πάντα κατά την Εισαγγελέα, η σύζυγος του καρδιολόγου ήταν εκείνη που ήθελε την εξόντωση του άντρα της και "έχοντας συναισθηματικό και οικονομικό κίνητρο", ήταν αυτή που προκάλεσε στον εραστή της την απόφαση να τον δολοφονήσει!
"Τα κίνητρα αυτά δεν ήταν δικά του αλλά δικά της κίνητρα" ανέφερε χαρακτηριστικά. 

"Γιατί δεν τον χώριζε;" συνέχισε στην αγόρευσή της η εισαγγελέας, αναφέροντας ότι "ο γιατρός ήταν περίπου σύμφωνος με αυτό". Κατά την κρίση της η γυναίκα θα μπορούσε να χωρίσει, όμως δεν θα είχε την οικονομική στήριξη που απολάμβανε και αυτό δεν θα μπορούσε να το απαρνηθεί"

"Και οι δύο κατηγορούμενοι ψεύδονται με την ευκολία του αέρα που αναπνέουν. Ένα τέτοιο έγκλημα δεν το αφήνεις στην τύχη του, ο αστυνομικός το σχεδίασε με όλες τις λεπτομέρειες. Μόνος του; όσο σκληρός κι αν είναι, χαζός δεν είναι", ανέφερε σε άλλο σημείο η Εισαγγελέας. 

Καταπέλτης ήταν η Εισαγγελέας και σε ότι είχε να κάνει με τους ισχυρισμούς του 42χρονου πρώην αστυνομικού (με διακρίσεις και βραβεύσεις από την κυβέρνηση της χώρας του), που επανέλαβε στην απολογία του ότι η γυναίκα του καρδιολόγου δεν γνώριζε τίποτε για τις προθέσεις του και ότι σκοπός του ήταν να "εξηγηθεί" με τον καρδιολόγο,, ο οποίος - κατά τον κατηγορούμενο - όταν έμαθε για τη σχέση του με τη γυναίκα του "απείλησε αυτόν και το ανήλικο παιδί του". 
"Είναι δυνατόν ένας σκληροτράχηλος αστυνομικός, που είχε να κάνει στην επαγγελματική του πορεία με αδίστακτους και βαρείς εγκληματίες, να φοβηθεί έναν μεσόκοπο καρδιολόγο από τη Σητεία;" αναρωτήθηκε η Εισαγγελέας. 
Η ίδια επεσήμανε ότι ο Βούλγαρος "ήταν άτυχος" που τον είδαν την μοιραία μέρα οι κυνηγοί - αυτόπτες μάρτυρες. "Έχουμε να κάνουμε με μια εν ψυχρώ δολοφονία, με καρτέρι, μεθόδευση σχεδιασμό, με τα πάντα", τόνισε. 
Δείτε επίσης:

Δίκη 62χρονου καρδιολόγου: ο παθιασμένος έρωτας, τα πλούτη, το διαζύγιο, η δολοφονία


Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ