Εισαγγελική παρέμβαση ζήτησε ο Δήμαρχος για τους βανδαλισμούς σε πινακίδες

Στο κέντρο της πόλης των Χανίων

Από τον Δήμο Χανίων γνωστοποιείται ότι, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο παρατηρήθηκαν περιστατικά βανδαλισμού πινακίδων οδικής σήμανσης, στο κέντρο της πόλης των Χανίων. 
Οι βανδαλισμοί που σημειώθηκαν, αφορούν την κάλυψη των πινακίδων κυκλοφοριακής σήμανσης με αυτοκόλλητα και με συνθήματα, που όχι μόνο δημιουργούν δυσκολία στους οδηγούς αλλά αποτελούν αιτία πρόκλησης ατυχημάτων και θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή και την ασφάλεια όλων όσων κινούνται στα συγκεκριμένα σημεία. 

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης έπειτα από έγγραφη επικοινωνία του με την Εισαγγελία Χανίων τόνισε πως θα ακολουθηθούν όλες οι απαραίτητες νομικές διαδικασίες.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σημανδηράκης υπογράμμισε: “Το περασμένο Σαββατοκύριακο, “οπαδοί” γέμισαν με αυτοκόλλητα τις πινακίδες κυκλοφοριακής σήμανσης, το κέντρο της πόλης των Χανίων. Θέλοντας να επικοινωνήσουν το δικό τους “σημαντικό” μήνυμα, δεν σκέφτηκαν στιγμή τον κίνδυνο που δημιουργούν για την ασφάλεια και την ζωή οδηγών και πεζών. Αυτοί οι λίγοι, που εξακολουθούν να μην σέβονται τους συμπολίτες μας, την αισθητική και την καθαριότητα του δημόσιου χώρου και την δημοτική μας περιουσία, θα αντιμετωπίζουν από εδώ στο εξής τις νομικές συνέπειες των πράξεων τους. Λέμε ένα ηχηρό “όχι” στην νοοτροπία της καταστροφής και της ασυδοσίας. Η υπόθεση βρίσκεται πλέον στα χέρια της Εισαγγελίας, ώστε να εκλείψουν, πλέον, τέτοια περιστατικά που παρατηρούνται από πάσης φύσεως “οπαδούς”.

Υπενθυμίζεται πως η καταστροφή ή παραποίηση πινακίδων κυκλοφοριακής σήμανσης θεωρείται αδίκημα, που επιφέρει σημαντικές νομικές συνέπειες στους δράστες, οι οποίες μπορεί να φθάσουν έως και σε ποινή φυλάκισης (2) δύο ετών.

Πινακίδες βανδαλισμοί

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ