"Εκβιαστική η απόφαση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό"

"Εκβιαστική η απόφαση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό"

Η ανακοίνωση της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Κρήτης

"Εκβιαστική" χαρακτηρίζει την απόφαση του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος για τον υποχρεωτικό εμβολισμό των στελεχών της ΕΜΑΚ η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Κρήτης. Σε ανακοίνωσή της εκφράζεται η δυσαρέσκεια γι αυτή και ζητείται η άμεση ανάκλησή της. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Με αφορμή την Απόφαση του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό  των στελεχών της ΕΜΑΚ και των κυρώσεων που θα επιβληθούν σε βάρος τους σε περίπτωση άρνησης του εμβολιασμού, ως Ένωση υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Κρήτης, εκφράζουμε ανερυθρίαστα την δυσαρέσκειά μας και την πλήρη διαφωνία μας ως προς την εφαρμογή της εν λόγω απόφασης.

Κατ`ουσίαν, πρόκειται περί «εκβιαστικής» απόφασης, η οποία δεν συνάδει με τις αρχές της Ένωσής μας  και κατ`επέκταση με εκείνες της χρηστής διοίκησης και αναλογικότητας στην εφαρμογή κάθε δυσμενούς μέτρου εις βάρος των πολιτών. Επιπροσθέτως, η ανωτέρω απόφαση, δεν υπόκειται σε καμία συνταγματική διάταξη, ούτε έχει θεσμοθετηθεί με απόφαση του Υπουργείου Υγείας, συνεπώς καθίσταται καθόλα παράνομη και άκρως εκβιαστική.

Η Ένωσή μας, έχει ήδη πάρει θέση επί του θέματος μέσω του Προέδρου της στα Μ.Μ.Ε, αναφέροντας σχετικά ότι: «οι πυροσβέστες της Κρήτης δεν είναι αντίθετοι στον εμβολιασμό και η πλειοψηφία τους εκφράζει την άποψη ότι ο εμβολιασμός πρέπει να γίνει, χωρίς όμως να υπάρχουν τελεσίγραφα».

 Επιπλέον, οι υπάλληλοι της ΕΜΑΚ είναι εξειδικευμένοι και έμπειροι συνάδελφοι, οι οποίοι έχουν αποκτήσει την κατάλληλη εκπαίδευση για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, ως εκ τούτου, δεν μπορούν σε καμία περίπτωση ν`αντικατασταθούν από άλλους υπαλλήλους με μοναδικό κριτήριο τον εμβολιασμό!

 Η Ένωσή μας στηρίζει και συμπαραστέκεται στα αξιόλογα στελέχη της ΕΜΑΚ που με υψηλό αίσθημα ευθύνης και ανιδιοτέλειας παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους συμπολίτες μας και θα πρέπει ν`αντιμετωπίζονται αναλόγως από την πολιτεία.

Υπό το πρίσμα των ανωτέρω, συντασσόμαστε υπέρ των συναδέλφων της ΕΜΑΚ, οι οποίοι ευλόγως αντιδρούν στον υποχρεωτικό εμβολιασμό τους και ζητούμε την άμεση ανάκληση της ανωτέρω Απόφασης του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος.

 

 

Δείτε επίσης:

Αντιδρούν οι πυροσβέστες του Ηρακλείου στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των μελών των ΕΜΑΚ
 

Μανιτάκης: Συνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός

Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για όσους υπηρετούν στην ΕΜΑΚ

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ