Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης από το Δήμο Πλατανιά

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης από το Δήμο Πλατανιά

Στο μνημείο πεσόντων Κερίτη στον Αλικιανό και στο μνημείο πεσόντων στο Σκινέ

 Ο Δήμος Πλατανιά σε συνεργασία με την Π.Ε. Χανίων  και τους Τοπικούς Φορείς πραγματοποίησε το Σάββατο 1 Αυγούστου, τελετή τιμής και μνήμης για τους 118 εκτελεσθέντες κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του ποταμού Κερίτη, από τους Γερμανούς κατακτητές, στο μνημείο πεσόντων στον Αλικιανό. 

Κεντρικός Ομιλητής για τα γεγονότα της εποχής, ήταν ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός Κος Νικολακάκης Εμμανουήλ, ενώ παρευρέθησαν ο Σεβασμιότατος της Ι.Μ.Κυδωνίας& Αποκορώνου κκ Δαμασκηνός, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Αθλητισμού Κος Δημητρογιαννάκης Στυλιανός, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου, ο Αντιπεριφερειάχης Πολιτικής Προστασίας Κος Αναστάσιος Κουρουπάκης, εκπρόσωποι Στρατιωτικών Αρχών,ο Αντιδήμαρχος Αποκορώνου Κος Κουκουράκης Ιωάννης,  Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι Τοπικών  Φορέων και αρκετός κόσμος.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση προς τιμή των εκτελεσθέντων του μαρτυρικού χωριού του Σκινέ, στο μνημείο πεσόντων της περιοχής.

Ομιλητής για τα γεγονότα της περιοχής ήταν ο ε.α. Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ Κος Αντώνιος Δερμιτζάκης, ενώ παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Πλατανιά Κος Ιωάννης Μαλανδράκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Κος Νικόλαος Καλογερής,, εκπρόσωποι Στρατιωτικών Αρχών Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι Τοπικών  Φορέων και αρκετός κόσμος.

Χαιρετισμούς απέστειλαν ο Υφυπουργός Αθλητισμού Κος Ελευθέριος Αυγενάκης και ο Δήμαρχος Διστόμου Αράχωβας-Αντίκυρας Κος Ιωάννης Σταθάς, Πρόεδρος του Δικτύου των Μαρτυρικών Χωριών της Χώρας μας.

Πριν την λήξη της τελετής πραγματοποιήθηκε η βράβευση νικητών, στους αγώνες σκοποβολής που είχαν διεξαχθεί την Κυριακή26 Ιουλίου, από τον ΑΣΟΧ στο Δημοτικό Σκοπευτήριο  Σκινέ.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης χαιρετισμό απεύθυνε ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης ο οποίος, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι «... η σημερινή επέτειος δεν είναι απλά μια ημέρα μνήμης για όλο τον Ελληνισμό, αλλά ορόσημο εθνικής και πανανθρώπινης πορείας, για τον ηρωισμό των κατοίκων της περιοχής, αλλά  και ταυτόχρονα απεχθές ορόσημο  της θηριωδίας των κατακτητών... »

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ