Εκδήλωση ρομποτικης "aMAZEing Robot Challenge" σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης

Εκδήλωση ρομποτικης "aMAZEing Robot Challenge" σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης
Newsroom
Newsroom

Πού μπορείτε να το παρακολουθήσετε

Το φοιτητικό ραδιόφωνο Ράδιο Ένταση 93.5 του Πολυτεχνείου Κρήτης προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους για τις νέες τεχνολογίες, όλους τους φίλους της ρομποτικής, κάθε γνωστικού υποβάθρου, στην ημερίδα και τον διαγωνισμό ρομποτικής aMAZEing Robot Challenge, που διοργανώνει στο πλαίσιο των πολιτιστικών και κοινωνικών της δράσεων σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης, το Εργαστήριο TIE Lab, τον Δήμο Χανίων και την Περιφέρεια Κρήτης την Κυριακή 15 Μαΐου 2022, στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στο παλιό λιμάνι των Χανίων. Ο διαγωνισμός ξεκινάει στις 10:00, ενώ η ημερίδα στις 13:00. Και οι δύο δραστηριότητες θα ολοκληρωθούν στις 18:00 με την απονομή των βραβείων.

Η ημερίδα θα μεταδοθεί και ψηφιακά, με την υποστήριξη του τοπικού καναλιού ChaniaLiveTV. Οι προσκεκλημένοι ομιλητές –διακεκριμένοι ερευνητές παγκόσμιας εμβέλειας– θα μιλήσουν για τα ερευνητικά τους έργα και θα παρουσιάσουν ενδιαφέρουσες οπτικές της ρομποτικής.

Παράλληλα, σε διαφορετική αίθουσα του χώρου, θα διεξάγεται ο διαγωνισμός, όπου θα συμμετέχουν συνολικά 12 ομάδες από όλο το Πολυτεχνείο Κρήτης, με 3-4 μέλη έκαστη. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε φοιτητές όλων των Σχολών του Πολυτεχνείου και είναι διατμηματικές. Δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις για την συμμετοχή στον διαγωνισμό, μόνο όρεξη, μεράκι και ομαδικό πνεύμα! Στόχος του διαγωνισμού είναι η γνωριμία των διαγωνιζόμενων με την ρομποτική, μέσω της κατασκευής και του προγραμματισμού ενός ρομπότ.

Στο τέλος των ομιλιών και του διαγωνισμού, οι ομάδες θα μεταφερθούν στην αίθουσα των ομιλιών, όπου θα αξιολογηθούν οι επιλογές τους, καθώς και τα ρομπότ τους εν ενεργεία στον τελικό λαβύρινθο. Οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη διαδικασία αυτή, ενώ θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής στους διαγωνιζόμενους και βραβείο στη νικήτρια ομάδα.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.amazeing-challenge.com.

Το πρόγραμμα του Διαγωνισμού: https://amazeing-challenge.com/competition/

Το πρόγραμμα της Ημερίδας: https://amazeing-challenge.com/conference/

Σύνδεσμος ζωντανής μετάδοσης: https://amazeing-challenge.com/live/

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ