Εκδήλωση στα Χανιά για τα θύματα σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι

Την Παρασκευή 8 Αυγούστου

Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων αναφέρει:

"76 χρόνια μετά τη ρίψη των ατομικών βομβών στις ιαπωνικές πόλεις Χιροσίμα και Ναγκασάκι (6 και 9 Αυγούστου 1945) από τις ΗΠΑ, η φρίκη για το ιμπεριαλιστικό έγκλημα παραμένει! Η Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, πόλεις αδελφωμένες στη δυστυχία και πάντα παρούσες στα προσκλητήρια των μεγάλων ιστορικών τραγωδιών με τα εκατομμύρια θύματα, δεν μας επιτρέπουν ούτε να ξεχάσουμε, ούτε να σιωπούμε απέναντι στους πολέμους, τη φτώχεια και τις νέες πυρηνικές απειλές. 

Η δική μας επαγρύπνηση και ετοιμότητα χρειάζεται να πολλαπλασιαστεί δυναμώνοντας την πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και στο εκμεταλλευτικό σύστημα που τους γεννά. Ενάντια στις επιθετικές πρωτοβουλίες της ελληνικής αστικής τάξης για λογαριασμό των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ –ΕΕ  που ξεδιπλώνει η κυβέρνηση της Ν.Δ., συνεχίζοντας την πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, και μετατρέπουν την χώρα μας σε ευρωατλαντικό πολεμικό προγεφύρωμα και το λαό μας στόχο αντιποίνων. Οι δηλώσεις αξιωματούχων του Ιράν και της Ρωσίας, οι πρόσφατες δηλώσεις του Πούτιν, με αφορμή την εμπλοκή στρατηγικού αμερικάνικου αεροσκάφους που απογειώθηκε από την βάση της Σούδας στις Νατοϊκές επιχειρήσεις της Κριμαίας, ότι η Ρωσία θα απαντήσει ασύμμετρα και αποφασιστικά αν απειληθεί, δεν αφήνουν περιθώριο παρερμηνειών για το τι τεράστιους κινδύνους  κρύβει για το λαό μας και τους λαούς της περιοχής η εμπλοκή της χώρας μας στο κουβάρι των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. 

Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσουμε αποφασιστικά την πάλη για:

  • Την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους
  • Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις - Nα κλείσει η βάση της Σούδας - Nα ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας - Να μην εγκατασταθούν πυρηνικά στον Άραξο, στη Σούδα και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα.
  • Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά άλλων λαών.
  • Όχι στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και τη διάταξη των ενόπλων δυνάμεων στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ. Ανάκληση της κυβερνητικής απόφασης για την αύξηση της θητείας στο στρατό ξηράς.
  • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Η Επιτροπή Ειρήνη σας καλεί σε μαζική συμμετοχή, στην συγκέντρωση – εκδήλωση, που θα «ντύσει» μουσικά το συγκρότημα «Εναλλασσόμενη Τάση»,  στην πλατεία πίσω από το Γιαλί Τζαμί στο Ενετικό Λιμάνι την Παρασκευή 6 Αυγούστου, στις 8:30 μ.μ." 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ