ΚΡΗΤΗ

Έκλεισαν συμβολικά τον κόμβο Πεζών οι αγροτοκτηνοτρόφοι

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής

"

Κινητοποίηση από αγροτοκτηνοτρόφους από διάφορες περιοχές του Ηρακλείου σημειώθηκε την Παρασκευή το απόγευμα στον κόμβο Πεζών, στο πλαίσιο των αποφάσεων της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων για κλιμάκωση του αγώνα τους.

Σε ανακοίνωση της η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτοκτηνοτροφικών Συλλόγων Ηρακλείου, αναφέρει:

«Βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι από διάφορες περιοχές του νομού , ανταποκρινόμενοι  στο κάλεσμα της   ΕΟΑΣ Ηρακλείου ,  βρεθήκαμε χθες Παρασκευή  το απόγευμα   στον κόμβο των Πεζών στα πλαίσια των αποφάσεων της  Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων για κλιμάκωση  του αγώνα που δίνουμε  για την επιβίωσή μας, ενάντια στον εμπαιγμό , στις απειλές , στην καταστολή , στην υπονόμευση και  στον εκφυλισμό του αγώνα μας από μεριά της κυβέρνησης , αλλά και ενάντια  στην πολιτική της ΚΑΠ που οδηγούν τον μικρό κλήρο στην απαξίωση  και στον αφανισμό. 

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης πραγματοποιήσαμε συνεχόμενα  συμβολικά κλεισίματα του κόμβου, προκειμένου να αναδείξουμε  τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε, με τον διερχόμενο κόσμο να εκφράζει την στήριξη του και να μας παροτρύνει   να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα δίκαια αιτήματα μας , αιτήματα που δεν είναι ξεκομμένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους. 

Image
"


Στο πλευρό μας εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους  βρέθηκαν αντιπροσωπείες της Ένωσης Ιδιωτικών υπαλλήλων , του Σωματείου Οικοδόμων , του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών παραρτήματος Κρήτης , Ιατρικοί επισκέπτες, του Σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου , αντιπροσωπεία φοιτητικών συλλόγων , και ομάδα γυναικών της ΟΓΕ Ν. Ηρακλείου , όπως και πολλοί κάτοικοι από τις γύρω περιοχές . Στη γενική συνέλευση που ακολούθησε  εκτός από τα 14  πάγια αιτήματα που αφορούν σε όλους τους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους της χώρας , δώσαμε  ιδιαίτερη έμφαση στα προβλήματα που προκαλούν κρίσιμα ζητήματα   επιβίωσης στους αγροτοκτηνοτρόφους του Ν. Ηρακλείου όπως η αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος για ελιά και αμπέλι από τη λειψυδρία , την  έλλειψη προστασίας της ελιάς από το δάκο αλλά και  να δοθεί το μεταφορικό  ισοδύναμο στους αγροτοκτηνοτρόφους  και όχι στους εφοπλιστές.  
Παραμένουμε σε αγωνιστική ετοιμότητα , σταθεροί και ακλόνητοι με τις αποφάσεις της ΠΕΜ σαν ένα μπλόκο από άκρη σε άκρη της χώρας και δεν πρόκειται καμιά προσπάθεια της κυβέρνησης ή κανενός άλλου «πρόθυμου» να μάς διασπάσει. Είμαστε αυτό που φοβούνται ! Ένα κίνημα οργανωμένο,  ενωμένο με συγκεκριμένο διεκδικητικό πλαίσιο πάλης και με αυτό θα πάμε να πιέσουμε για λύσεις την κυβέρνηση απορρίπτοντας τα προσχήματα της περί "δημοσιονομικού χώρου και αντοχών" . Συνεχίζουμε να διεκδικούμε το δικαίωμα να ζούμε  στα χωριά μας και να καλλιεργούμε τα χωράφια μας  παράγοντας φτηνά και ποιοτικά προϊόντα για το λαό. Το σίγουρο είναι ότι έχουμε μια μόνο επιλογή: Να συνεχίσουμε την κινητοποίηση μας πανελλαδικά συντονισμένοι, με τον λαό στο πλάι μας και με το δίκιο των αιτημάτων μας. Θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα να συνεχίσουμε να πιέζουμε για να αποσπάσουμε ουσιαστικές ανάσες επιβίωσης! Ο αγώνας μας πρέπει να συνεχιστεί απέναντι στη πολιτική της κυβέρνησης και της ΚΑΠ της ΕΕ , που υπηρετούν πιστά τη θωράκιση της ανταγωνιστικότητας των μεγάλων  μονοπωλίων  του αγροτοδιατροφικού τομέα.
«Ψημένοι»  στη μακρόχρονη  πείρα των αγώνων μας , ξέρουμε ότι στο τέλος το δίκιο βγαίνει πάντα νικητής . Δεν θα επιτρέψουμε τον αφανισμό μας, ούτε να γίνουμε σύγχρονοι κολίγοι .Το δίκιο είναι με το μέρος μας , είμαστε οι πολλοί και θα νικήσουμε!»

Image
"

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση