Εκλογές στην ΕΛΜΕ - Κάλεσμα για συμμετοχή από την Αγωνιστική Παρέμβαση

Εκλογές στην ΕΛΜΕ - Κάλεσμα για συμμετοχή από την Αγωνιστική Παρέμβαση
Newsroom
Newsroom

Τι αναφέρει σε ανακοίνωση της

Κάλεσμα για συμμετοχή στη Γ.Σ. της ΕΛΜΕ, την Τετάρτη στο 3ο Λύκειο Ηρακλείου, καθώς και στις εκλογές τις ΕΛΜΕ απευθύνει η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

"ΟΛΟΙ ΣΤΗ Γ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ (ΤΕΤΑΡΤΗ 18/5, 3Ο ΓΕΛ, 7μμ) ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ (ΠΕΜΠΤΗ 19 ΜΑΗ, 3ο ΓΕΛ, 12μμ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΟ 20ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

·         ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ-ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ-ΑΝΕΡΓΙΑΣ-ΤΗΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ.

·         ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ – ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΣΕ ΤΑΞΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΥΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΛΜΕ.

·         ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ: Αυξήσεις στους Μισθούς-Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού και των αποδοχών προ των μνημονίων. Κάτω η πολιτική των ανατιμήσεων-ιδιωτικοποιήσεων.

·         Κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων στην Εκπαίδευση-Καμία Αξιολόγηση-Διαβάθμιση. Όχι στο Νέο Λύκειο και ΕΠΑΛ-Κατάργηση της Τράπεζας θεμάτων-ΕΒΕ-Προγράμματος “Pisa”.

·         Μαζικοί Διορισμοί Μονίμων-Μονιμοποίηση όλων των Αναπληρωτών-Ωρομισθίων.

·         Κάτω ο αντισυνδικαλιστικός νόμος Χατζηδάκη. Κατοχύρωση των συνδ. δικαιωμάτων.

·         Ενίσχυση του ΕΣΥ-Δημόσιο-Δωρεάν-Καθολικό Σύστημα Υγείας-Πρόνοιας-Περίθαλψης. Κατάργηση των Αντιασφαλιστικών νόμων. - Να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία-Να κλείσουν οι Βάσεις. Έξω ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ειρήνη-Δημοκρατία-Εθνική Ανεξαρτησία - Φιλία μεταξύ των λαών - Καμία εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα. Καταδικάζουμε την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου.

Συνάδελφοι, οι εκλογές για την ανάδειξη των αντιπροσώπων στο 20ο συνέδριο της ΟΛΜΕ διεξάγονται -μετά τη μακρόχρονη αναβολή τους (3ετία) με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ- στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία, μπροστά στην απειλή μιας γενικευμένης ανάφλεξης, στη βάση της όξυνσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών (ΗΠΑ-ΕΕ-ΡΩΣΙΑ-ΚΙΝΑ) για την αναδιανομή των σφαιρών επιρροής. Πραγματοποιούνται σε συνθήκες πρωτόγνωρης μεταπολεμικά φτώχειας, ακρίβειας, ανεργίας και κατεδάφισης των θεμελιωδών μορφωτικών, εργασιακών και δημοκρατικών κατακτήσεων στην εκπαίδευση, αλλά και σε μια περίοδο εγκληματικής υποχρηματοδότησης και διάλυσης του ΕΣΥ (29.000 νεκροί της πανδημίας). Διεξάγονται σε ένα κοινωνικό κλίμα ισοπέδωσης των βασικών συνδικαλιστικών δικαιωμάτων με το νομοθετικό έκτρωμα Χατζηδάκη, αλλά και ξεπουλήματος όλης της Δημόσιας περιουσίας. Σε μια περίοδο δραματικής αύξησης του κόστους της ζωής (πχ ΔΕΗ), μείωσης της αγοραστικής δύναμης του μισθού (40%), ανεργίας, ενεργειακής και διατροφικής εξάρτησης της χώρας και εμπλοκής της στα Αμερικανο-ΝΑΤΟϊκά επιθετικά σχέδια, ενώ το δημόσιο χρέος διογκώνεται (207% του ΑΕΠ) και ο λαός εξαθλιώνεται.

Η κυβέρνηση της ΝΔ -συνεχίζοντας και επιτείνοντας την αντιδραστική πολιτική των προκατόχων της (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ)- όντας στην υπηρεσία της εγχώριας ολιγαρχίας και των ιμπεριαλιστών επικυρίαρχων αξιοποίησε την καραντίνα, για να καταργήσει τις βασικότερες μεταπολεμικές λαϊκές κατακτήσεις. Επέβαλε το μακροβιότερο lockdown στην εκπαίδευση. Ακύρωσε μέσω του webex τις θεμελιώδεις παιδαγωγικές αρχές και εφάρμοσε πολιτική αδιοριστίας, κρατώντας σε εργασιακή ομηρία 40.000 ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ, συνεχίζοντας το βάρβαρο μέτρο των 3μηνων συμβάσεων. Αρνείται να καταργήσει τη διετή παραμονή των Νεοδιόριστων στη θέση τους. Τηρεί σταθερά πολιτική υγειονομικής εγκατάλειψης των σχολείων και δεν αναγνωρίζει βασικά δικαιώματα αδειών (ειδικού σκοπού, ανατροφής κλπ). Στις συνθήκες της κοινωνικής καταστολής, ψήφισε σωρεία αντιδραστικών νόμων (4823,4777,4763 κλπ), υλοποιώντας τις κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ, των συνθηκών της ΕΕ, του κεφαλαίου, όπως δείχνει και η ισοτίμηση των ιδιωτικών κολλεγίων με τα Παν/μια. Εδραιώνει την «Αποκεντρωμένη»-Ιδιωτικοποιημένη σχολική μονάδα της Ελαστικής Απασχόλησης, την Αξιολόγηση-Κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών, το «Νέο Λύκειο και ΕΠΑΛ», επιτείνοντας τους ταξικούς φραγμούς, μέσω της Τράπεζας θεμάτων, της ΕΒΕ, ενώ στο παραπέντε των εξετάσεων και μετά από πίεση επιχειρεί ελιγμό, μειώνοντας την επιλογή από την Τράπεζα Θεμάτων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, με την αμέριστη υποστήριξη των ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κλπ, αξιοποίησε την καραντίνα, για να επαναφέρει αλήστου μνήμης φασιστικές πρακτικές ποινικοποίησης του λαϊκού κινήματος, απαγόρευσης των συγκεντρώσεων, με τα χουντικής κοπής μέτρα: απαγόρευση συγκέντρωση του Πολυτεχνείου, συλλήψεις, καταστολή απεργιών.

ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Απέναντι σε αυτή την αντιδραστική πολιτική της κατεδάφισης των μορφωτικών, εργασιακών και συνδικαλιστικών κατακτήσεων που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ, οι γραφειοκρατικές παρατάξεις σε ΟΛΜΕ-ΕΛΜΕ (ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ/ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ-ΠΕΚ/ΠΑΣΚ) όλη τη μακρόχρονη περίοδο της καραντίνας τήρησαν συνδ. στάση προσαρμογής και συναίνεσης στην αντιδραστική πολιτική των απαγορεύσεων και της καταστολής που επέβαλε η κυβέρνηση, μετατρέποντας την υγειονομική πολιτική σε πολιτική Δημόσιας Τάξης, αλλά και στο σύνολο των αντιδραστικών μέτρων που εφάρμοσε: στο webex, στο παρατεταμένο lock down, στους αντιλαϊκούς νόμους (Κεραμέως-Γαβρόγλου). ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΑΝ την ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ ενάντια στην ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-Ιδιωτικοποίηση και ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ με τις «κοινές πλατφόρμες». Αρνούνταν σταθερά τη σύγκληση Γ.Σ, την ενεργοποίηση των συλλογικών οργάνων και την κήρυξη απεργιακών αγώνων. Έδειξαν ανοχή στον αντισυνδικαλιστικό νόμο ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ, ανέβαλαν για ένα χρόνο το συνέδριο της ΟΛΜΕ και αποδέχτηκαν και το χουντικής κοπής μέτρο ΤΟΥ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ(!), ακυρώνοντας κάθε έννοια συνδ. και συλλογικής δεοντολογίας.

Από την άλλη πλευρά, η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ-ΠΑΜΕ που διατρανώνει την… ταξικότητά της, ΥΠΟΧΩΡΗΣΕ και προσαρμόστηκε στην πλειονότητα των αντιλαϊκών μέτρων: Αποδέχτηκε το αντιπαιδαγωγικό webex, ζητώντας απλώς τεχνικά μέσα. Υιοθέτησε απέναντι στην καταστολή τις «αντιπροσωπευτικές παραστάσεις», απορρίπτοντας το μαζικό κάλεσμα ακόμη και στη φασιστική απαγόρευση της Πορείας του Πολυτεχνείου. Μετά την υπονόμευση του απεργιακού αγώνα, ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ στην ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ με αναλυτική επιχειρηματολογία. Απέναντι στο νομοθετικό έκτρωμα ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ στήριξε την παρελκυστική τακτική της συνδ. γραφειοκρατίας και ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΤΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΣΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΟΛΜΕ(!). Καλεί και συμμετέχει στις ΧΩΡΙΣΤΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ του ΠΑΜΕ, ενώ ΔΕΝ ΕΣΤΕΙΛΕ το ενημερωτικό της ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ της ΕΛΜΕ στα σχολεία, προφανώς επειδή δεν καλούσε στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Ψηφίζει και ψηφίζεται από τις δυνάμεις της υποταγής στο αναλογικό προεδρείο της ΕΛΜΕ (ΔΑΚΕ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ/ΣΥΝΕΚ-ΠΕΚ/ΠΑΣΚ).

 Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ διακηρύσσει σε όλους τους τόνους την «αδιαλλαξία» της, έγινε όμως πολύ… διαλλακτική αμέσως μετά το ευνοϊκό εκλογικό αποτέλεσμα της στην ΕΛΜΕ, προσβλέποντας σε αξιώματα: ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΕ-ΠΑΜΕ η οποία ήδη είχε καταθέσει τη ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ της στην ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ(!), είχε ΨΗΦΙΣΕΙ ΛΕΥΚΟ στην πρόταση για ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ για τη στήριξη των συναδέλφων που αντιστέκονταν, ενώ σταθερά ψηφίζει τις δυνάμεις της υποταγής στο αναλογικό προεδρείο. Παρ/λα, ενώ δηλώνει πίστη στα Α/θμια σωματεία, ΚΑΛΕΙ ΣΤΙΣ ΧΩΡΙΣΤΕΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ακόμη και στις απεργίες (6 Απρίλη), συντελώντας έτσι στην αποσυσπείρωση.

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΤΑΣΗ

Στην αντίπερα όχθη, η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ως συνεπής αριστερή δύναμη ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΕ με όλα τα μέσα (ενημερώσεις, Γ.Σ, συγκεντρώσεις, πορείες, συνεντεύξεις) σε όλο το φάσμα της επίθεσης: Στην ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ με πρόφαση την καραντίνα, επιμένοντας στις μαζικές συγκεντρώσεις: Υγειονομικοί-Πολυτεχνείο-στάσεις-Πρωτομαγιά. Στο αντιπαιδαγωγικό webex και το μακρόχρονο lock down, απαιτώντας ανοιχτά σχολεία, μαζικούς διορισμούς και στηρίζοντας τους μαθητικούς αγώνες. Στην ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-Διαβάθμιση-Ιδιωτικοποίηση, υποστηρίζοντας αταλάντευτα την ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ. Στην ελαστικοποίηση, υπερασπίζοντας τους ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ-ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΥΣ. Στη διετή παραμονή των ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ στη θέση τους. Στις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις (Νέο Λύκειο και ΕΠΑΛ), στην Τράπεζα Θεμάτων (θέση της ΕΛΜΕ με δική της πρόταση), την ΕΒΕ. Στον αντιδραστικό ν. Χατζηδάκη, απαιτώντας την κατάργησή του. ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ το χουντικό μέτρο των ΔΟΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ. ΑΡΝΕΙΤΑΙ τις ΧΩΡΙΣΤΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ και μετέχει σε όλες τις συλλογικές δράσεις και συγκεντρώσεις της ΕΛΜΕ, στη βάση της ενότητας και της αντίθεσης με τη συνδ. γραμμή της συναίνεσης. Στήριξε όλους τους αγώνες των εργαζομένων (Λιμεναργάτες, Λάρκο, COSCO, αγρότες κλπ),των φοιτητών, των αγωνιστών και της νεολαίας. Πρωτοστάτησε στην αντιπολεμική δράση της ΕΛΜΕ. Δίδει τη μάχη ενάντια στην ακρίβεια, τη φτώχεια, την ιμπεριαλιστική υποτέλεια, τον πόλεμο και το φασισμό."

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ