Έκπληκτη η Λ.Μενδώνη - "Το έχω ξαναπεί" απαντά η Β. Συθιακάκη, για το πρόβλημα στατικότητας του σχολείου

Έκπληκτη η Λ.Μενδώνη - "Το έχω ξαναπεί" απαντά η Β. Συθιακάκη, για το πρόβλημα στατικότητας του σχολείου

Έκπληκτη που οι τοπικοί παράγοντες αγνοούν το πρόβλημα - Μόλις σήμερα αποκαλύφθηκε το ζήτημα στατικότητας - "Δεν είναι πρώτη φορά που το λέω" απαντάει η προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων

Αυτοψία για να διαπιστωθεί η έκταση του προβλήματος που η κ.Συθιακάκη περιέγραψε ως σοβαρό πρόβλημα στατικότητας στο 6ο Γυμνάσιο-Λύκειο, προανήγγειλε την Παρασκευή η Υπουργός Λίνα Μενδώνη, μετά τα όσα αποκάλυψε η προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων, στη σύσκεψη στην Περιφέρεια και δημοσίευσε πρώτο το Cretalive.

Η κ.Μενδώνη, που εξέφρασε μάλιστα την έκπληξή της, για την άγνοια που δήλωσαν οι τοπικοί φορείς, είπε σχετικά:

Υπάρχει θέμα σοβαρό με το σχολείο. Είναι εξαιρετικά σοβαρό. Όταν οι τοπικοί παράγοντες το αγνοούν δεν μπορώ νσ πω περισσότερα. Υπάρχει κίνδυνος στατικοτητας. Θα γίνει και αυτοψία για να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος. Η κ. Συθιακακη δεν έχει ενημερώσει αρμοδίως τον Δήμο και την Περιφέρεια.

Το θέμα ετέθη σε εμάς πριν από μια ώρα. Είναι προφανές ότι πρέπει να αντιμετωπιστει.

Ο Λ.Αυγενάκης αναφερόμενος στο θέμα του σχολείου, απέδωσε ευθύνη στην κ. Συθιακάκη, για το γεγονός ότι δεν ενημέρωσε αρμοδίως για το πρόβλημα προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι. Χαρακτηριστικά ανέφερε: "Δεν θέλω να πυροδοτησω μια ένταση κι έναν συναγερμό. Η κ. Συθιακακη όφειλε να έχει ενημερώσει εγκαίρως για αυτό που συμβαίνει. Κανείς μας δεν γνώριζε αυτό που μας αποκάλυψε. Εφόσον υπάρχουν τέτοια στοιχεία, να τα καταθέσει στους αρμόδιους. Θα γίνουν άμεσα οι σχετικοί έλεγχοι. Αν δεν ισχύουν αυτά που λέει η κ. Συθιακακη, θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της".

Από την πλευρά της η κ.Συθιακάκη που κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αναφέρθηκε στο θέμα στατικότητας του σχολείου λέγοντας ""δεν κοιμάμαι τα βράδια", ανέφερε σε δηλώσεις της κατόπιν, πως "δεν είναι η πρώτη φορά που λέω ότι το μνημείο επάνω στο οποίο είναι το σχολείο έχει πρόβλημα" , προσθέτοντας πως το θέμα έχει συζητηθεί πολλές φορές, προφορικά, σε συσκέψεις.

Η Β.Συθιακάκη είπε ότι η απόφαση έγκρισης του Master Plan του Δήμου, το 2016, αναφέρει ρητά ότι πρέπει να γίνουν έργα στατικής ενίσχυσης του προμαχωνα για να μην καταρρεύσει το κτίριο. "Άρα", όπως υποστήριξε, "ο δήμος γνωρίζει τι συμβαίνει".

Μάλιστα πρόσθεσε πως "στην υπουργική απόφαση έγκρισης του Master Plan αναγράφεται ρητά πως το Σχολείο θα μείνει εκεί με την προϋπόθεση ότι θα γίνει στατική αποκατάσταση του προμαχωνα. Ο Δήμος γνωρίζει πάρα πολύ καλά. Το έργο πρέπει να γίνει γιατί εάν το αφήσουμε αλλά δέκα χρόνια θσ έχουμε πρόβλημα" - υποστήριξε.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ