Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στο ΠΑΓΝΗ

Newsroom
Newsroom

Γενική συνέλευση συγκαλεί το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο - Τι ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

"Τσουνάμι" αντιδράσεων συνεχίζουν να προκαλούν οι εξελίξεις στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, με αφορμή την υπόθεση των αναισθησιολόγων και τους "ελέγχους" της Διοίκησης.

«Όταν δεν μιλάς σημαίνει ότι αποδέχεσαι», σημείωσε με νόημα ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο  ΠΑΓΝΗ Δήμητρης Βρύσαλης, μιλώντας  στο ΘΕΜΑ Κρήτης 103.1, αναφερόμενος στην στάση της 7ης ΥΠΕ στο θέμα των αναισθησιολόγων.
Ο σύλλογος εργαζομένων ΠAΓΝΗ καλεί σε συνέλευση την ερχόμενη Τρίτη 17 Ιανουαρίου στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Ακούστε τι είπε ο κ. Βρύσαλης:

 


"Να απομακρυνθεί επιτέλους η Διοίκηση του ΠΑΓΝΗ", λέει η Ν.Ε. Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

"Μπορεί να παραμείνει στη θέση της η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ (Χαλκιαδάκης- Κτενιαδάκης), μετά το σάλο που έχουν ξεσηκώσει οι αυταρχικές, αντιδεοντολογικές τους πράξεις; Να θυμίσουμε:

 

 

  • Την παράνομη και καταχρηστική πράξη της αποστολής «γιατρού εργασίας» στα σπίτια των συναδέλφων αναισθησιολόγων ιατρών με εντολή του Διοικητή κ. Γ. Χαλκιαδάκη προκειμένου να επιβεβαιώσει τη νόσησή τους που κατέδειξε την απαξίωση και την πρόθεση εκφοβισμού και εξευτελισμού τριών καταξιωμένων Αναισθησιολόγων γιατρών, γνωστοί για την άοκνη προσφορά τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.
  • Την αντικανονική αντικατάσταση του διευθυντή του ΤΕΠ αναπληρωτή καθηγητή επείγουσας ιατρικής Γιώργο Νότα.
  • Τα δείγματα γραφής κατά την διάρκεια της θητείας του: Αντί να μεριμνά για συνθήκες εργασίας που δεν θα θέτουν ασθενείς και εργαζόμενους σε κίνδυνο προτιμούσε να απειλεί, να υποτιμά και να εκφοβίζει. Δεν τηρούσε τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια εβδομαδιαίας εργασίας. Δεν χορηγούνταν οι νόμιμες και υποχρεωτικές άδειες στους εργαζομένους. Εφημέρευαν τμήματα χωρίς την παρουσία ειδικευμένου ιατρού σε ενεργό εφημερία.

Η χειρότερη διοίκηση στην ιστορία του ΠΑΓΝΗ, έχει θέση στο ίδρυμα αυτό; Το ερώτημα ρητορικό. Το νοσηλευτικό προσωπικό, ο ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών, ο Π.Ι.Σ, ο λαός του Ηρακλείου έχουν δώσει την απάντησή τους: Να μην υπάρξει ανανέωση της θητείας του κ.Χαλκιαδάκη, αλλά και του υποδιοικητή Στέλιου Κτενιαδάκη που λήγει αυτές τις ημέρες".Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ