Έκτος δολωματικός ψεκασμός στην Π.Ε Χανίων

Έκτος δολωματικός ψεκασμός στην Π.Ε Χανίων

Οι παραγωγοί θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να τηρούν τις μέρες από την εφαρμογή του ψεκασμού μέχρι την συγκομιδή

Σχετικά με το πρόγραμμα της Δακοκτονίας, από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων ανακοινώνεται ότι:

Ξεκινάει από την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020 ο έκτος δολωματικός ψεκασμός στα πλαίσια του προγράμματος δακοκτονίας σε πολλές περιοχές της πρώιμης και μεσοπρώιμης ζώνης, ενώ σε εξέλιξη είναι και ο πέμπτος δολωματικός ψεκασμός σε άλλες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων. Σύμφωνα με την έγκριση του εντομοκτόνου σκευάσματος που χρησιμοποιείται απαιτούνται 14 ημέρες από την συγκομιδή του ελαιοκάρπου. Παρακαλούνται οι παραγωγοί που έχουν σκοπό να συγκομίσουν πρώιμα τα ελαιόδεντρα τους (αρδευόμενα ελαιόδεντρα με χαμηλή έως μέτρια παραγωγή σε πρώιμες περιοχές), να ενημερώνονται για τις ημερομηνίες ψεκασμού στην περιοχή τους από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

www.crete.gov.gr/ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/ΓΡΑΦΕΙΟ/ΤΥΠΟΥ/ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ/ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ/ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ/ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ ΠΕ ΧΑΝΙΩΝ/ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ 2020

(https://www.crete.gov.gr/category/enimerosi/grafeio-typoy/release/enimerosi-agroton/dakoktonia/dakoktonia-p-e-chanion/dakoktonia-p-e-chanion-2020/)

ή από τις ανακοινώσεις που αναρτώνται στις ψεκαζόμενες περιοχές. Καθώς όμως οι καιρικές συνθήκες μπορεί να μην επιτρέψουν την έναρξη των ψεκασμών στις αναγγελθείσες ημερομηνίες, παρακαλούνται οι παραγωγοί να επικοινωνούν με τους υπεύθυνους για την εφαρμογή του προγράμματος γεωπόνους, ώστε να ενημερωθούν για τον χρόνο αναμονής από την τελευταία επέμβαση μέχρι την συγκομιδή .

Οι παραγωγοί θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να τηρούν τις μέρες από την εφαρμογή του ψεκασμού μέχρι την συγκομιδή ή να έρχονται σε επαφή με το συνεργείο ώστε να μην ψεκάζονται τα ελαιοτεμάχια που θα συγκομιστούν πρώιμα ή να προχωρούν σε σήμανση αυτών ώστε το συνεργείο να μην πραγματοποιεί ψεκασμό.

Επίσης θα πρέπει, εάν πραγματοποιήσουν συμπληρωματικές επεμβάσεις, σε συνθήκες παρατεταμένης καλοκαιρίας και σε ελαιώνες που θα συγκομισθούν όψιμα, να τηρούν τα αναγραφόμενα στην ετικέτα και να προειδοποιούν τους παραγωγούς των όμορων αγροτεμαχίων, προκειμένου να αποφευχθούν τα υπολείμματα στο ελαιόλαδο. Σε κάθε περίπτωση βέβαια συνιστάται να αποφεύγονται οι άσκοποι ψεκασμοί.

Τηλ. επικοινωνίας 28213-46500, 28213-46570-20-40-43, 28220-22005.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ