"Το εμβόλιο δεν φτιάχτηκε πρόχειρα. Είναι αποτέλεσμα έρευνας χρόνων"

"Το εμβόλιο δεν φτιάχτηκε πρόχειρα. Είναι αποτέλεσμα έρευνας χρόνων"

Ο Διευθυντής Ερευνών του ΙΤΕ, Μανόλης Στρατάκης, μίλησε στο Livetalks για το εμβόλιο κατά της Covid, τις νανοδομές, τις μεγάλες ανακαλύψεις και το ερευνητικό οικοσύστημα της Κρήτης!

φύση έχει αρκετά να μας μάθει! Αρκεί να την παρατηρήσουμε, να την ακούσουμε" τόνισε στο LIVETALKS o Διευθυντής Ερευνών του ΙΤΕ κι ένας από τους κορυφαίους ερευνητές στη χώρα μας ο Μανόλης Στρατάκης.

Ο κ.Στρατάκης αναφέρθηκε στις εξελίξεις και τις έρευνες στις νανοδομές που είναι το δικό του αντικείμενο και είπε πως και μέσα από αυτή την έρευνα φτάσαμε στο εντυπωσιακό εμβόλιο για τον ιό.

"Ήταν μια πολυετής έρευνα, μια εικοσαετία η επιστήμη πάλευε και φτάσαμε εδώ. Δεν είναι αυτό που νομίζει ο κόσμος ότι φτιάχτηκε γρήγορα και πρόχειρα. Είναι αποτέλεσμα έρευνας χρόνων η μέθοδος που έγινε" ανέφερε.

Ο κ.Στρατάκης αναφέρθηκε στις έρευνες του εργαστηρίου του για το γραφένιο, για τις νανοδομές, τις μεγάλες ανακαλύψεις που γίνονται παγκοσμίως.  Και τέλος αναφέρθηκε στο εκπληκτικό εκπαιδευτικό ερευνητικό οικοσύστημα που έχει η Κρήτη το οποίο ο ίδιος υπηρετεί και δεν το αλλάζει με τίποτα!

 

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Μανόλη Στρατάκη:

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ