ΕΜΔΥΔΑΣ Δυτικής Κρήτης: Ικανοποίηση για την αθωωτική απόφαση στη δίκη των μηχανικών

"Η απόφαση αυτή είναι μια δικαίωση για τους 7 συναδέλφους της ΥΔΟΜ Δ. Χανίων και για όλους τους συναδέλφους της Υπηρεσίας, οι οποίοι παρά τις αντίξοες συνθήκες με την υποστελέχωση, τον τεράστιο φόρτο εργασίας και την δαιδαλώδη νομοθεσία, κάνουν σε κάθε περίπτωση σωστά, υπεύθυνα, έντιμα και με αξιοπρέπεια τη δουλειά τους."

Δικαστήριο Χανίων
Photo Credits: @intime (αρχείου)

Από την ΕΜΔΥΔΑΣ Δυτικής Κρήτης εκφράζουν την ικανοποίησή τους "για την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου Χανίων την Δευτέρα 30-03-2026 που αφορούσε την παραπομπή 7 υπαλλήλων της Υπηρεσίας Δόμησης (ΥΔΟΜ) Δήμου Χανίων, μηχανικών, μελών του συλλόγου μας για μια υπόθεση που αφορούσε καταγγελίες για πολεοδομικές παραβάσεις σε τουριστική κατοικία από οικογένεια που διέμενε σε όμορο ακίνητο".

Πρόκειται για μία υπόθεση που, όπως επισημαίνεται σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα, "κράτησε από το 2019 μέχρι σήμερα, με τρομερή πίεση,  εντάσεις, ανυπόστατες κατηγορίες, συνεχείς αιτήσεις και εισαγγελικές παραγγελίες, 2 αυτοψίες στο συγκεκριμένο ακίνητο, καταθέσεις και εν τέλει 7 δικασίμους από τον Οκτώβριο του 2025 μέχρι σήμερα, διαδικασίες εξαιρετικά ψυχοφθόρες και δυσάρεστες για τους συναδέλφους μηχανικούς και μια υποστελεχωμένη υπηρεσία.

Μετά όμως από τις 7 αυτές δικασίμους, τις διευκρινιστικές καταθέσεις των μαρτύρων-μηχανικών και τις εμπεριστατωμένες απολογίες των κατηγορουμένων μηχανικών, το Δικαστήριο κατανόησε την ορθότητα των ενεργειών της ΥΔΟΜ σύμφωνα με την κείμενη πολεοδομική νομοθεσία και αθώωσε ομόφωνα και τους 7 συναδέλφους, καθώς κατέπεσαν όλες οι άδικες κατηγορίες εις βάρος τους, όπως γίνεται στην πλειονότητα των κατηγοριών σε βάρος μηχανικών του Δημοσίου, των λίγων που έχουν απομείνει  πλέον στις Δημόσιες Υπηρεσίες.

Η απόφαση αυτή είναι μια δικαίωση για τους 7 συναδέλφους της ΥΔΟΜ Δ. Χανίων και για όλους τους συναδέλφους της Υπηρεσίας, οι οποίοι παρά τις αντίξοες συνθήκες με την υποστελέχωση, τον τεράστιο φόρτο εργασίας και την δαιδαλώδη νομοθεσία, κάνουν σε κάθε περίπτωση σωστά, υπεύθυνα, έντιμα και με αξιοπρέπεια τη δουλειά τους.

Οι μηχανικοί του Δημοσίου δυστυχώς είναι ο εύκολος στόχος. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία μας ζητά την ίδρυση ανεξάρτητης επιτροπής που θα περιλαμβάνει και εμπειρογνώμονες τεχνικούς για την εξέταση προδικαστικά των καταγγελλόμενων, για να μην παραπέμπονται  άδικα σωρηδόν συνάδελφοι μηχανικοί, όπως γίνεται σήμερα".

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση