«Έμφραγμα» στην κεντρική αγορά- Άγνωστοι έριξαν τσιμέντο σε αγωγό αποχέτευσης (video)

Μαρία Αγαπάκη
Μαρία Αγαπάκη

Μηνύσεις κατ’ αγνώστων προαναγγέλλουν από τον Δήμο Ηρακλείου

Τσιμέντο και μπάζα έριξε άγνωστος στον κεντρικό αποχετευτικό αγωγό της αγοράς του Ηρακλείου, στην οδό 1866, με συνέπεια να πλημμυρίσουν με λύματα τα γειτονικά καταστήματα και να αναδύεται μία δυσοσμία στην ευρύτερη περιοχή.

Σήμερα νωρίς το πρωί ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Αλέξης Καλοκαιρινός συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ κ. Γιώργο Βουρεξάκη πραγματοποίησαν αυτοψία στο σημείο όπου η ΔΕΥΑ Ηρακλείου πραγματοποιεί πλέον έργα.

Ως «πολύ δυσάρεστο» χαρακτήρισε το περιστατικό ο Δήμαρχος ενώ χαρακτήρισε «ακραίο» το περιστατικό και τόνισε ότι προκαλείται ένα «έμφραγμα στον αγωγό με αποτέλεσμα να έχουμε ζημιές σε καταστήματα και πολύ μεγάλη δυσλειτουργία. Όλοι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να έχουμε συνείδηση. Εδώ έχουμε αμέλεια η οποία στοιχίζει και στους πολίτες και στο δημόσιο χώρο».

Όπως διακρίνεται και στο βίντεο του Cretalive συνεργείο της Δημοτικής Επιχείρησης μετέβη στην κεντρική αγορά του Ηρακλείου προκειμένου να ανοίξει το φρεάτιο, να σπάσει μάρμαρα από το πλακόστρωτο για να γίνει σπάσιμο του τσιμέντου με μηχανικά μέσα και απόφραξη του αποχετευτικού δικτύου.

Επίσης ο Δήμος πρόκειται να κινηθεί νομικά με υποβολή μήνυσης κατ’ αγνώστων καθώς όπως σημείωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ «Θα ταλαιπωρηθεί ο κόσμος γιατί έριξαν καθαρό τσιμέντο. Τα λύματα αναγκαστικά θα πρέπει να αντληθούν. Η ΔΕΥΑΗ θα προβεί σε μήνυση γιατί υπάρχει τρομερή ασυνειδησία».

Το πρωτόγνωρο αυτό γεγονός στο δίκτυο αποχέτευσης κατέστη αντιληπτό όταν οι έμποροι στην επάνω πλευρά της κεντρικής αγοράς (κοντά στην πλατεία Κορνάρου) αντιλήφθηκαν πως τα υπόγειά τους είχαν πλημμυρίσει με λύματα.

Άμεσα ενημέρωσαν την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ηρακλείου η οποία διαπίστωσε ότι υπήρχε σκυρόδεμα και μπάζα στον αποχετευτικό αγωγό. Εργασίες απόφραξης με μικρό αποφρακτικό πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Πέμπτη 23/5 και την Παρασκευή 24/5 ωστόσο ήταν αδύνατο να καταφέρουν την απόφραξη του φρεατίου.

Από τον Δήμο πιθανολογείται ότι η ζημιά έγινε όταν κάποιος καταστηματάρχης πραγματοποίησε εργασίες ανακαίνισης στο μαγαζί του με όλη αυτή τη δυσάρεστη συνέπεια. Οι εργασίες πρόκειται να διαρκέσουν έως αργά το μεσημέρι καθώς τα συνεργεία θα ανασηκώνουν πλάκες μέχρι να εντοπίσουν όλο το τσιμέντο καθώς παραμένει άγνωστο για πόσα μέτρα παρακάτω από το φρεάτιο έχει ξεχυθεί. Πριν αποχωρήσουν από το σημείο πάντως θα σκεπάσουν ξανά ολόκληρα το τμήμα στο οποίο έγιναν εργασίες.

1866ergasies.

1866ergasies2

Φωτογραφίες από Στέφανο Ραπάνη/ imageonline.gr:

1866ergasies3

1866ergasies4

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ