Ε.Μπρεδακη στο Livetalks: Τα 2 δισ. ευρώ είναι λίγα για ένα νέο ΒΟΑΚ

Ε.Μπρεδακη στο Livetalks: Τα 2 δισ. ευρώ είναι λίγα για ένα νέο ΒΟΑΚ

Τόνισε πως είναι σημαντικό ότι ο Πρωθυπουργός, που κατάγεται από την Κρήτη, επιβλέπει ο ίδιος την εξέλιξη του σχεδιασμού.

«Επικοινωνιακά παρουσιάστηκε πολύ καλά το έργο του νέου ΒΟΑΚ, επί της ουσίας όμως πρεπει να έχουμε επιφυλάξεις μέχρι να δούμε τι ακριβώς είναι αυτό που εξαγγέλλεται» είπε η μηχανικός και πρώην προϊσταμένη της Αρχής Διαχείρισης Κρήτης Ελένη Μπρεδάκη σχετικά με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για το δρόμο της Κρήτης.

Η κ.Μπρεδάκη, μιλώντας στα livetalks και στον Κ.Μπογδανίδη είπε πως «ολοφάνερα έγινε καλή δουλειά από το κυβερνητικό επιτελείο, αλλά απομένει να δούμε σε τι δρόμο αναφερόμαστε διότι δεν μπορεί να μιλάμε για ένα νέο ΒΟΑΚ και 2 δις προϋπολογισμό. Τα λεφτά είναι πολύ λίγα» τόνισε.

Θυμήθηκε, δε, πως όταν είχε ανατεθεί μελέτη σκοπιμότητας για ένα νέο δρόμο, νοτιότερα του σημερινού, ως κεντρικού άξονα Κρήτης είχαν παρουσιαστεί 3 σενάρια που κόστιζαν από 3-5 δις ευρώ. Η ίδια επεσήμανε ότι πρέπει να δούμε τις χαράξεις, εάν ο δρόμος στην ουσία «πατάει» στην παλιά διαδρομή με κάποιες βελτιώσεις , ώστε να καταλάβουμε «εάν είναι ο δρόμος που αξίζει στην Κρήτη». Ανέφερε ότι «ένας σωστός αυτοκινητόδρομος δεν μπορεί να μην έχει διόδια» και κατέληξε λέγοντας ότι είναι σημαντικό ότι ο πρωθυπουργός, που κατάγεται από την Κρήτη, επιβλέπει ο ίδιος την εξέλιξη του σχεδιασμού.
 

Ακούστε όσα είπε στο Livetalks η κ.Μπρεδάκη

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ