Ένα 2ήμερο γαστρονομικό ταξίδι στο Irida Wine Restaurant με τον chef Γιάννη Μπαξεβάνη!

Newsroom
Newsroom

Στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου κλείνει ο κύκλος των ιδιαίτερα επιτυχημένων διοργανώσεων με ξεχωριστές γεύσεις, εκλεκτές ποικιλίες κρασιού και μουσική!

Ποιο είναι το «μυστικό» για να καταφέρει ένα πιάτο να «απογειωθεί» γευστικά, να το δοκιμάζει κανείς και να μένει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη του;

Στο Irida Wine Restaurant έχουν βρει την απάντηση και είναι η εξής: αξιοποιούν τους θησαυρούς της κρητικής γης, τις συνταγές που περνούν αναλλοίωτες από γενιά σε γενιά και τις προσαρμόζουν στο σήμερα, με βάση ό,τι επιτάσσει η παγκόσμια γαστρονομία!

Ίριδα

Πίσω από όλα κρύβεται μία δυνατή ομάδα, με την υπογραφή του γνωστού, εντός και εκτός ελληνικών συνόρων, chef Γιάννη Μπαξεβάνη, ο οποίος έχει στο πλευρό του τη resident chef του IridaChic Boutique Hotel & Spa, Ρένα Γιαννουλάκη. Η τελευταία τονίζει πως κινητήριος δύναμη όλων είναι το πάθος τους για τη μαγειρική. Η Κρήτη μπαίνει σε πρώτο πλάνο, δίνεται έμφαση σε τοπικούς, μικρούς παραγωγούς, ό,τι έχει να αναδείξει και να προσφέρει η κάθε περιοχή του νησιού και, με αυτόν τον τρόπο, η παράδοση αποτυπώνεται στα πιάτα του Irida Wine Restaurant.

Ίριδα

Ο κόσμος, ένοικοι του ξενοδοχείου και μη, έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει ιδιαίτερα πιάτα που σέβονται και τιμούν το χθες και, παράλληλα, «ακούν» τις σύγχρονες τάσεις της γαστρονομίας.

Ίριδα

Ήδη, τους προηγούμενους μήνες πραγματοποιήθηκαν δύο πολύ επιτυχημένα 2ήμερα ενώ τις επόμενες ημέρες θα γίνει η τελευταία για τη φετινή σεζόν διοργάνωση, για όσους δεν κατάφεραν να απολαύσουν τις περασμένες ή θέλουν να τις ζήσουν ξανά!

Ίριδα

Την ερχόμενη Πέμπτη, λοιπόν, 5 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα ξεκινά το νέο γαστρονομικό ταξίδι. Ο κόσμος θα έχει τη δυνατότητα να διασκεδάσει με τον Σάκη Ζαπίτη (πλήκτρα, ακορντεόν, φωνή) ενώ θα λάβει χώρα οινογευσία με το οινοποιείο HARALABAKIS.

Ίριδα
Ο chef Γιάννης Μπαξεβάνης

 

Την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, την ίδια ώρα, τη σκυτάλη παίρνουν ο DJ Manos Kefalas και το οινοποιείο IDAIA.

Ίριδα
Η resident chef του IridaChic Boutique Hotel & Spa, Ρένα Γιαννουλάκη

 

Ο ιδιοκτήτης του IridaChic Boutique Hotel & Spa, Μανώλης Παπαδάκης, αναφέρει στο Cretalive πως πρόκειται για το τελευταίο, 3ο κατά σειρά, event για φέτος. Η συνεργασία με τον chef Γιάννη Μπαξεβάνη είναι σταθερή, μετρά ήδη πολλά χρόνια, θα συνεχίσει και την επόμενη σεζόν και διαρκώς εξελίσσεται. Η φιλοσοφία του Irida Wine Restaurant είναι να στηρίζονται οι ντόπιοι παραγωγοί, να αξιοποιούνται τα προϊόντα της Κρήτης και να δημιουργούνται πιάτα με κρητικές συνταγές και αγνά υλικά. «Ο chef, με τη δημιουργικότητα, την εμπειρία αλλά και το πάθος που τον διακρίνει, αποδίδει όλα τα παραπάνω στα πιάτα του εστιατορίου μας», τονίζει ο κ. Παπαδάκης.

Ίριδα
Ο ιδιοκτήτης του IridaChic Boutique Hotel & Spa, Μανώλης Παπαδάκης, με τον chef Γιάννη Μπαξεβάνη

 

Έμφαση δίνεται, παράλληλα, στον ντόπιο αμπελώνα και τα κρητικά οινοποιεία που προσφέρουν στο κοινό εκλεκτές ποικιλίες με ιδιαίτερες γεύσεις και μεθυστικά αρώματα.

Ίριδα

Η κουζίνα του Irida Wine Restaurant θα μείνει ανοιχτή για τους επισκέπτες του ξενοδοχείου αλλά και όποιον θέλει να δοκιμάσει τα πιάτα που ετοιμάζονται με μεράκι και αγάπη για την παράδοση της Κρήτης ως τις αρχές Νοεμβρίου.

Ίριδα

Γεύσεις από κάθε τόπο που «ξυπνούν» παιδικές μας αναμνήσεις!

Τις 2 ημέρες της διοργάνωσης, το κάθε πιάτο στο μενού που επιμελήθηκε το προσωπικό του Irida Wine Restaurant με τη σφραγίδα του chef Γιάννη Μπαξεβάνη είναι μία εμπειρία από μόνο του! Κάθε μπουκιά μεταφέρει νοερά τον επισκέπτη σε ένα διαφορετικό μέρος της Κρήτης, εκεί όπου η ποιότητα έχει τον πρώτο λόγο!

Ίριδα

Η αρχή γίνεται με στάρι βρασμένο σε χυμό από ρόδι, χούμους από φιστίκι & μελιτζάνα πανέ.

Ακολουθεί μπουρδέτο με φρέσκο λεοντόψαρο, κρεμμυδάκια, πάπρικα & μακαρόνια. Να πούμε πως το λεοντόψαρο ήταν ένα άγνωστο, μέχρι πρότινος, σε εμάς ψάρι, τα τελευταία, ωστόσο, χρόνια έχει κατακλύσει τις θάλασσές μας. Όσοι λάβουν μέρος στο γαστρονομικό ταξίδι στο Irida Wine Restaurant θα μπορέσουν να δοκιμάσουν μία συνταγή που απογειώνει τη γεύση του!

Ίριδα

Στο μενού περιλαμβάνονται, ακόμα, μπάμιες από το Λασίθι με κεφτεδάκια μπακαλιάρου.

Αν αναρωτιέται ποιο είναι το αγαπημένο πιάτο του chef, δοκιμάστε τράγο από την Ελούντα σιγομαγειρεμένο στα ξύλα με φασολάκια & πουρέ καρότο – μήλο!

Για να κλείσει αυτή η γευστική εμπειρία με τον καλύτερο τρόπο, σερβίρεται τούρτα αμυγδάλου σαν το παλιό καιρό! Πρόκειται για ένα γλυκό, χωρίς έτοιμες βάσεις και κρέμες, ό,τι δοκιμάσετε είναι δημιουργημένο με περισσή φροντίδα και στόχο να σας «ξυπνήσει» αναμνήσεις από τα παιδικά, ανέμελά σας χρόνια!

Για κρατήσεις  καλέστε: 28970 24173 ή στείλτε μήνυμα στο [email protected].

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ