Ένα... δορυφορικό απορριμματοφόρο στον Δήμο Σητείας

Newsroom
Newsroom

Πρόκειται για απορριμματοφόρο βιοαποβλήτων, που θα εξυπηρετεί δυσπρόσιτα σημεία της πόλης.

Στο μηχανοστάσιο της Υπηρεσίας καθαριότητας βρέθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γιώργος Ζερβάκης, συνοδευόμενος από την αρμόδια Αντιδήμαρχο κ. Ελένη Πλατανάκη, με αφορμή την άφιξη ενός ακόμα οχήματος για την κάλυψη των αναγκών της υπηρεσίας. Πρόκειται για την παραλαβή ενός δορυφορικού απορριμματοφόρου βιοαποβλήτων, για την εξυπηρέτηση των δυσπρόσιτων σημείων της πόλης.

Ο Δήμος Σητείας ήταν ένας από τους έξι δήμους της Κρήτης, ο οποίος κατάφερε να χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ τον Δεκέμβριο του 2019, με ποσό  500.000 ευρώ για την ανανέωση των οχημάτων της Υπηρεσίας καθαριότητας και την προμήθεια δυο οχημάτων ειδικής κατασκευής βιοαποβλήτων.

Στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης των δημοτών αλλά και της συμβολής τους στην προσπάθεια, θα διανεμηθούν επίσης οικιακοί καφέ κάδοι βιοαποβλήτων, παράλληλα με καμπάνια ενημέρωσης με φυλλάδια και άλλο ενημερωτικό υλικό, ώστε με την συνδρομή τους να γίνεται πρωτογενής διαχωρισμός βιοαποβλήτων, ανακυκλώσιμων και συμβατικών απορριμμάτων.

Για ακόμα μια φορά ο Δήμαρχος Σητείας, αναφέρθηκε στην ανάγκη μείωσης του όγκου των απορριμμάτων που παράγονται, για την εξοικονόμηση των οικονομικών πόρων του Δήμου,  αφού η διαχείριση και μεταφορά των αποβλήτων ενός Δήμου είναι μια διαδικασία ιδιαίτερα  δαπανηρή και επίπονη.

Η προστασία του περιβάλλοντος , η εξοικονόμηση πόρων και η μείωση του ενεργειακού κόστους είναι προτεραιότητες για το Δήμο Σητείας, και η επίτευξη των ανωτέρων στόχων θα ευοδωθεί μόνο με την συνδρομή των συνδημοτών.


Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ