Ένα Ημερολόγιο Αγάπης από τον Δήμο Ανωγείων

Ένα Ημερολόγιο Αγάπης από τον Δήμο Ανωγείων

Για τους ηλικιωμένους και μοναχικούς ανθρώπους

Ένα διαφορετικό τρόπο επέλεξε η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ανωγείων για να βρεθεί δίπλα στους ηλικιωμένους και μοναχικούς ανθρώπους του Δήμου σ αυτή τη δύσκολη συγκυρία!

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

"¨και στου καιρού τ αλλάματα  π  αναπαημό δεν έχουν

          μα στο καλό και στο κακό περιπατούν και τρέχουν ...

Σαν Κοινωνική Υπηρεσία  του  Δήμου Ανωγείων η σκέψη μας και η έγνοια μας είναι πάντα  κοντά στους ηλικιωμένους και μοναχικούς συνανθρώπους  μας .

Πόσο μάλλον τα φετινά Χριστούγεννα που ήταν τόσο διαφορετικά, και που πολλοί   συνάνθρωποι  μας  τα πέρασαν μόνοι τους λόγω των συνθηκών.

Και βέβαια ούτε του καιρού τ αλλάματα, μ αυτή τη δύσκολη συγκυρία που περνάμε και κάνει απαγορευτική τη φυσική μας παρουσία,  μπόρεσαν να μας εμποδίσουν να επικοινωνήσουμε μαζί τους , να δώσουμε και να πάρουμε, απ αυτή την τόσο ζεστή επαφή και αλληλεπίδραση  που προσφέρει  σ όλους μας χαρά και ικανοποίηση .

Γιατί  όταν θέλεις ο τρόπος βρίσκεται!

Κι εμείς θέλαμε οι άνθρωποί μας να αισθανθούν την αγάπη μας , να καταλάβουν ότι παραμένουμε δίπλα τους ώστε κανείς να μη νοιώθει μόνος,  και ότι πάντα θα βρίσκουμε τρόπους να τους βοηθάμε, όσο δύσκολες και αν είναι οι συγκυρίες.

Απώτερος στόχος μας ; 

Να απασχοληθούν αυτές τις μέρες,  μέρες αγάπης, μέρες χαράς , με τρόπο ευχάριστο, διαδραστικό και δημιουργικό. 

Να χουν κάτι να περιμένουν και να καταλάβουν ότι το να μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι μένουμε αδρανείς. Μπορούμε να κάνουμε πράγματα ! Θέλαμε να μην μετράνε  απλώς τις μέρες, αλλά να κάνουν   τις μέρες να «μετράνε» και να γίνουν πιο φωτεινές!

 Γιατί Χριστούγεννα θα πει Αγάπη και Αγάπη θα πει Μοιράζομαι... 

Και κάπως έτσι  ξεκινήσαμε, εγκαινιάζοντας νέο  τρόπο επικοινωνίας  από την 1η Δεκέμβρη   και μέχρι την παραμονή των  Χριστουγέννων  ,αποστέλλοντας κάθε βδομάδα  ένα πακέτο αγάπης, πού περιείχε 7 φάκελους  1 για κάθε ημέρα  δημιουργώντας στο τέλος ένα  Χριστουγεννιάτικο   ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης !

Ημερολόγιο

Οι φάκελοι περιείχαν έντυπα με διάφορα περιεχόμενα όπως:

 Ι σ τ ο ρ ί ε ς  αγάπης, ευγνωμοσύνης, καλοσύνης που ξυπνούσαν όμορφα συναισθήματα , α σ κ ή σ ε ι ς   Ε ν δ υ ν ά μ ω σ η ς ακονίζοντας το μυαλό με διάφορες ασκήσεις μνήμης, κρίσης,  αντιστοίχισης, κατανόησης, μικρούς γρίφους, σπαζοκεφαλιές και αινίγματα, ιστορίες Γ έ λ ι ο υ με  ανωγειανά ανέκδοτα, χιουμοριστικές  μαντινάδες, καθαρογλωσσίδια , Θ ρ η σ κ ε υ τ ι κ ά  κείμενα με βίους Αγίων που τιμά η Εκκλησία μας τις μέρες που πέρασαν καθώς και κείμενα με λαϊκές παραδόσεις που συνδέονται με τις εορτές αυτές, συμβουλές Π ρ ό λ η ψ ης και αντιμετώπισης σε θέματα υγείας  καθώς και υλικό για το μείζον κι επίκαιρο θέμα, τον κορωνοϊό με απλουστευμένες και εικονογραφημένες οδηγίες .

Πέρα απ αυτά που τους στέλναμε, πολύ σημαντικά ήταν  και αυτά που τους  ζητούσαμε, μέσα απ τη δική τους α φ ή γ η σ η . 

Παραδόσεις ,ήθη και έθιμα της εποχής τους, σημαντικά γεγονότα  και όμορφες στιγμές της ζωής τους και γενικά οτιδήποτε έχει χαραχτεί στη μνήμη τους και θέλαν να το μοιραστούν μαζί μας και να καταγραφεί . 

Όπου δεν ήταν εφικτή η καταγραφή από τους ίδιους, η συλλογή του υλικού γινότανε και συνεχίζει να γίνεται από μας σε τηλεφωνική επικοινωνία που έχουμε.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν απίστευτα θετική ! Πραγματικά ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας ! 

Η χαρά και η ικανοποίηση τους ήταν τόσο μεγάλη! Και γιατί κάποιος τους σκέφτηκε και γιατί τους άρεσε το υλικό που τους στέλναμε και γιατί μπήκαν στη διαδικασία να θυμηθούν και να μοιραστούν μαζί μας τις αναμνήσεις τους. 

Κι αυτή  η διαφορετική μορφή επικοινωνίας ήταν τόσο όμορφη, τόσο ελπιδοφόρα και τόσο συγκινητική για όλους, που μας δίνει την ώθηση να συνεχίσουμε και στον καινούριο χρόνο τέτοιου  είδους δράσεις όπως η δημιουργία ενός μηνιαίου περιοδικού με αντίστοιχο περιεχόμενο.

Γιατί και στη νέα αυτή εποχή ¨ ο άνθρωπός είναι η απάντηση όποια και αν είναι η ερώτηση""

Ημερολόγιο

Ημερολόγιο

Ημερολόγιο


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ