Ένας μαθητής γράφει στίχους, ένας δάσκαλος μουσικής τους μελοποιεί και μία ολόκληρη χορωδία ταξιδεύει με νότες!

Κατερίνα Μυλωνά
Κατερίνα Μυλωνά

Η χορωδία του 37ου Δημοτικού σχολείου Ηρακλείου είναι ένα εγχείρημα που πέτυχε, εμπνέεται και εμπνέει!

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Μυλωνά

Βίντεο: Κώστας Δημάκης

 

Ένα 10χρονο αγόρι, μαθητής της Δ΄τάξης πιάνει μολύβι και χαρτί και γράφει ένα τραγούδι, ένας δάσκαλος μουσικής το μελοποιεί, ένα κορίτσι παίζει φλάουτο, ο εκπαιδευτικός κιθάρα και μία σχολική χορωδία μας ταξιδεύει σε θαλασσινά μονοπάτια!

Ένα πρωί στο 37ο Δημοτικό σχολείο Ηρακλείου ήταν για μας μία εμπειρία ξεγνοιασιάς, μία γεύση καλοκαιριού.

Όμως, όλα γίνονται συντονισμένα και για αυτό είναι και τόσο πετυχημένα!

Η επίσημη πρώτη του τραγουδιού, τους στίχους τους οποίους υπογράφει ο μαθητής, Μιχάλης Δεμέτζος, θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή 11 Ιουνίου 2023 στο 6ο Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών που οργανώνει η Μουσικοπαιδαγωγική Ομάδα «Τζαμ τζαμ» του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. ν. Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος». Η εκδήλωση γίνεται από τις 17:00 έως στις 21:00 στο κινηματοθέατρο «ΑΣΤΟΡΙΑ».

Η διευθύντρια του σχολείου, κ. Μαρία Γάσπαρη, αναφέρει στο Cretalive πως είναι η πρώτη χρονιά που λειτουργεί η χορωδία. Ήδη, έχει λάβει μέρος στην 15η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών του 41ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας και στον διαγωνισμό του European School Radio.

Τα παιδιά αναπτύσσουν τα ταλέντα τους, αγαπούν ακόμα περισσότερο τη μουσική ενώ έχουν ομαδικό πνεύμα, χαίρονται με τη χαρά του άλλου, δεν υπάρχει ζήλεια και όλα μαζί προσπαθούν για το κοινό αποτέλεσμα.

Ο εκπαιδευτικός μουσικής, κ. Θεμιστοκλής Κρητικός, αναφέρει πως τα παιδιά αποκτούν εμπειρίες μέσα από τη συμμετοχή τους στη χορωδία.

Ο ίδιος αισθάνεται χαρούμενος γιατί του δόθηκε η δυνατότητα να μελοποιήσει το τραγούδι ενός μαθητή του, του έδωσε και εκείνου έμπνευση για να δημιουργήσει.

Στη χορωδία γίνονται πράγματα έξω από την πεπατημένη, κάτι που τα παιδιά απολαμβάνουν.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ