Ενεργειακή αναβάθμιση υποδομών στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου

Ενεργειακή αναβάθμιση υποδομών στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου

Και εξοικονόμηση ενέργειας με τη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας,

Δρομολογήθηκε η Ενεργειακή Αναβάθμιση Υποδομών και η Εξοικονόμηση Ενέργειας με τη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, συνολικού προϋπολογισμού 5.387.800 ευρώ, σύμφωνα με τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών και βουλευτή Ρεθύμνου, Γιάννη Κεφαλογιάννη.

   Ο υφυπουργός εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ένταξη της πράξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», και όπως επισήμανε, βάσει του εγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος, το αμέσως επόμενο διάστημα θα δημοπρατηθούν οι οριστικές μελέτες εφαρμογής της προτεινόμενης πράξης (ύψους 400.000 ευρώ) που αφορούν τα υποέργα για την ενεργειακή αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

   Σύμφωνα με το έργο θα υπάρξουν: «Παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας και ενεργειακής αναβάθμισης των κτιριακών υποδομών, προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος ενεργειακής Διαχείρισης κτιρίου (BEMS), προμήθεια και εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος, καθώς και προμήθεια και εγκατάσταση σκιάστρων.
Επίσης, τον μήνα Μάρτιο θα δημοπρατηθεί το υποέργο που αφορά την προμήθεια και αντικατάσταση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, ύψους 450.000 ευρώ».

Σύμφωνα με τον κ. Κεφαλογιάννη, η εξέλιξη αυτή ανοίγει τον δρόμο για την υλοποίηση στοχευμένων παρεμβάσεων ενεργειακής αναβάθμισης, αξιοποίησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και εκσυγχρονισμού του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου. Οι συνολικές παρεμβάσεις θα έχουν ως αποτέλεσμα την ενεργειακή αναβάθμιση του νοσοκομείου από την κατηγορία Δ' στην κατηγορία Β'. Παράλληλα, αναμένεται να εκσυγχρονιστεί ουσιαστικά ένα κτίριο στο οποίο για αρκετά χρόνια δεν έχει πραγματοποιηθεί μια ολοκληρωμένη και στοχευμένη παρέμβαση βελτίωσης των εγκαταστάσεων του. Σύμφωνα με τον υφυπουργό, πρόθεση παραμένει η διαρκής ενίσχυση του νοσηλευτικού ιδρύματος. Γεγονός, που, όπως επισημαίνει, επιβεβαιώθηκε και στην πρόσφατη επικοινωνία που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στον ίδιο και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, όπου συζητήθηκαν αναλυτικά οι ανάγκες στελέχωσης του ιδρύματος και συμφωνήθηκε η επίσπευση της διαδικασίας έγκρισης του σχεδιασμού αναφορικά με τα αιτήματα που έχουν κατατεθεί από την 7η ΥΠΕ Κρήτης και αφορούν το Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου για το 2021.

 «Η ένταξη της πράξης "Ενεργειακή Αναβάθμιση Υποδομών και Εξοικονόμηση Ενέργειας με τη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου" στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020" είναι μια πολύ θετική είδηση, αποτέλεσμα συντονισμένης προσπάθειας και προγραμματισμού.
Οι εργασίες για την ενεργειακή αναβάθμιση αναμένεται να περιορίσουν σημαντικά τις ενεργειακές απαιτήσεις, παρέχοντας παράλληλα στους πολίτες του Ρεθύμνου μια άμεση βελτίωση στην κτιριακή εικόνα του μοναδικού νοσηλευτικού ιδρύματος στο νομό. Το υφιστάμενο κτίριο, το οποίο εξυπηρετεί αδιάλειπτα τις ιατρικές και νοσηλευτικές ανάγκες του συνόλου των συμπολιτών μας από το 1954, αναμένεται να εκσυγχρονιστεί τόσο σε επίπεδο κτιριακών εγκαταστάσεων, όσο και σε επίπεδο ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, μέσα από την προμήθεια μηχανημάτων νέας σύγχρονης τεχνολογίας χαμηλής εκπεμπόμενης ακτινοβολίας» δήλωσε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ