Ενίσχυση αστυνομικών υπηρεσιών στην Κρήτη ζητά η Παγκρήτια Ένωση Αξιωματικών

Συναντήσεις με την ηγεσία ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη

Η Παγκρήτια Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας πραγματοποίησε σήμερα, Τετάρτη 10 Ιουνίου, διαδοχικές συναντήσεις με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης, Υποστράτηγο κ. Γεώργιο Δούκη, καθώς και με τον Διευθυντή Αστυνομίας Χανίων, Ταξίαρχο κ. Κανέλλο Νικολάου.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν εκτενώς ζητήματα που απασχολούν τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας στην Κρήτη, με γνώμονα τη διαρκή βελτίωση των συνθηκών εργασίας του αστυνομικού προσωπικού, την ενίσχυση της αποδοτικότητας και της αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών, καθώς και την αναβάθμιση του επιπέδου ασφάλειας που παρέχεται στους πολίτες και τους επισκέπτες του νησιού ενόψει της φετινής τουριστικής περιόδου.

Ιδιαίτερη έμφαση, σύμφωνα με την Παγκρήτια Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας " δόθηκε στη σημαντική αύξηση του πληθυσμού της Κρήτης κατά τους θερινούς μήνες, γεγονός που δημιουργεί αυξημένες απαιτήσεις για τις αστυνομικές υπηρεσίες του νησιού. Όπως επισημάνθηκε, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ο Κρατικός Αερολιμένας Ηρακλείου υποδέχεται περίπου το 13% των επισκεπτών που αφικνούνται στη χώρα μας μέσω διεθνών πτήσεων, ενώ ο Κρατικός Αερολιμένας Χανίων υποδέχεται περίπου το 5%. Τα στοιχεία αυτά καταδεικνύουν ότι σχεδόν ένας στους πέντε τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα επιλέγει την Κρήτη ως προορισμό του".

Για τον λόγο αυτό, η Παγκρήτια Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας υπογράμμισε την επιτακτική ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης των αστυνομικών υπηρεσιών του νησιού με προσωπικό από άλλες περιοχές της χώρας, ώστε να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στις αυξημένες ανάγκες αστυνόμευσης που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

Από την πλευρά τους, τόσο ο κ. Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης όσο και ο κ. Διευθυντής Αστυνομίας Χανίων εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το υψηλό επίπεδο λειτουργίας των αστυνομικών υπηρεσιών της Κρήτης και το έργο που επιτελείται καθημερινά από το προσωπικό τους. Παράλληλα, ζήτησαν να μεταφερθεί προς όλους τους συναδέλφους η αναγνώριση της προσφοράς τους και η προτροπή να συνεχίσουν να επιδεικνύουν το ίδιο σθένος, επαγγελματισμό και αυταπάρνηση κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

"Η Παγκρήτια Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας θα συνεχίσει να αναδεικνύει τα ζητήματα που απασχολούν το αστυνομικό προσωπικό της Κρήτης και να συμβάλλει με υπευθυνότητα και θεσμικό τρόπο στη διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών για την αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών, με τελικό στόχο τη διαρκή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών ασφαλείας και την περαιτέρω εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας σε ολόκληρη την Κρήτη." καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.
 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά
 


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση