Εννέα μήνες μετά το σεισμό στο Αρκαλοχώρι: "Δεν μπορείς να κάνεις όνειρα μέσα στο κοντέινερ"

Εννέα μήνες μετά το σεισμό στο Αρκαλοχώρι: "Δεν μπορείς να κάνεις όνειρα μέσα στο κοντέινερ"
Σώτια Πεντεδήμου
Σώτια Πεντεδήμου

Το #face_stories ταξιδεύει στο Αρκαλοχώρι, εκεί που τα φώτα της δημοσιότητας δεν πρέπει να σβήσουν. 

Το Αρκαλοχώρι, εννέα μήνες μετά το σεισμό των 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, παραμένει "πληγωμένο". Εκατοντάδες είναι οι σεισμόπληκτοι που ζουν σε οικίσκους, πολλοί περισσότεροι είναι οι "αθέατοι" σεισμοπαθείς.

Τα προβλήματα πολλά, οι λύσεις δεν έρχονται με μαγικά ραβδιά. Τέτοια δεν υπάρχουν άλλωστε. Αυτό που υπάρχει είναι η προσπάθεια όλων να θυμίζει το σήμερα κάτι από το χθες,προ του σεισμού. Στόχος και όραμα όλων είναι να γίνει το Αρκαλοχώρι ξανά όχι μόνο αυτό που ήταν, αλλά ακόμα καλύτερο. Αγωνία όλων να μην συζητάμε τα ίδια προβλήματα σε ένα χρόνο από σήμερα. 

"Όλα τα έχω, τίποτα δε μου λείπει, μόνο που θα ήθελα να έχω καλύτερη ψυχολογία...", λέει δακρυσμένη η κα. Ιωάννα Χαραλάμπη. Τα "σπίτια" στον οικισμό φροντισμένα όσο γίνεται, με λουλούδια και χρώματα για να ομορφαίνουν... τα 24 τετραγωνικά. Μυρωδιές από τις κατσαρόλες που έχουν μπει στη φωτιά βγαίνουν από τους οικίσκους, πλησιάζει άλλωστε ώρα φαγητού. 

Το #face_stories ταξιδεύει στο Αρκαλοχώρι. Εκεί που τα φώτα της δημοσιότητας δεν πρέπει να σβήσουν. 

 

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στις κυρίες Αγγέλα Κριτσωτάκη, Γεωργία Βροντάκη και Ιωάννα Χαραλάμπη που μας άνοιξαν τα σπίτια τους. 

Δείτε εδώ όλες τις εκπομπές #face_stories 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ