Ένωση Ξενοδόχων Χανίων: Αναγκαίος ο έλεγχος στις ροές επισκεπτών σε Μπάλο και Ελαφονήσι

Προκειμένου να αποφευχθεί η υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος

Η Ένωση Ξενοδόχων νομού Χανίων, συνεχίζοντας την προσπάθεια της για την αειφόρο ανάπτυξη του τουρισμού  στο νομό Χανίων, εφιστά ξανά την προσοχή  όλων μας για τις μοναδικού κάλλους παραλίες, τον Μπάλο και το Ελαφονήσι,  οι οποίες είναι κάθε χρόνο πρώτες στις προτιμήσεις των επισκεπτών σε όλη την Κρήτη και σταθερά μέσα στις 50 καλύτερες του κόσμου.

Επιμένουμε ότι  πρέπει να  υπάρχει έλεγχος στις ροές των επισκεπτών και φυσικά να είναι γνωστό πόσους  επισκέπτες μπορεί να δεχτεί κάθε παραλία ημερησίως,  ώστε να αποφύγουμε την υποβάθμιση  του μοναδικού  φυσικού περιβάλλοντος .

Προτείνουμε λοιπόν ξανά την επιβολή εισιτηρίου, ώστε να υπάρχει έλεγχος των ροών των επισκεπτών και φυσικά τα έσοδα  να είναι ανταποδοτικά. Συγκεκριμένα να κατευθύνονται στην καθαριότητα, στην ύπαρξη οργανωμένων καντίνων και εστιατορίων, στην καθημερινή αποκομιδή σκουπιδιών, την φύλαξη από την ανεξέλεγκτη κατασκήνωση ή κάμπινγκ και φυσικά τη προστασία  και αναβάθμιση των συγκεκριμένων παραλίων και του περιβάλλοντος.

Δεδομένου ότι στο παρελθόν έχει γίνει πολύ συζήτηση για την συγκεκριμένη πρόταση, επαναλαμβάνουμε ότι στοχεύει στην αναβάθμιση, συντήρηση και ανάδειξη τους ως επίσης και στην καλύτερη παραμονή των επισκεπτών σε αυτές τις παραλίες. 

Η συγκεκριμένη πρόταση, γίνεται  γνωρίζοντας την ευαισθησία όλων μας  για την ανάδειξη των περιοχών αυτών, ώστε να τις  προστατεύσουμε και να συνεχίσουν να είναι πόλος έλξης και σημείο αναφοράς του τουρισμού της χώρας μας.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ