Ένταση στο Επιμελητήριο με "φόντο" την εκλογή του νέου γραμματέα

Ένταση στο Επιμελητήριο με "φόντο" την εκλογή του νέου γραμματέα

Αποχώρησαν από την συνεδρίαση οι παρατάξεις Μελισσείδη και Σφυρή

Ένταση επικράτησε το βράδυ της Δευτέρας στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου για την εκλογή του νέου γραμματέα, μετά και την πρόσφατη παραίτηση του Μανώλη Σφυρή από την θέση.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, οι παρατάξεις του Μηνά Μελισσείδη και του Μανώλη Σφυρή κατήγγειλαν την διοίκηση των Αλιφιεράκη και Φασουλάκη για ανήθικη στάση και αθέτηση των υποσχεθέντων αναφορικά με την αθέτηση της συμφωνίας για εναλλαγή στη θέση του προέδρου και αποχώρησαν από τη διαδικασία.

Υπενθυμίζεται, ότι το Cretalive είχε γράψει για αυτή την "ρήξη" στους κόλπους της Διοίκησης του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου και για την αθέτηση της συμφωνίας η οποία έφερε και την παραίτηση του κ Σφυρή από την θέση του γραμματέα...

Αξίζει να αναφέρουμε πάντως πως στη θέση του νέου γραμματέα εξελέγη μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση, κ. η Αμαλία Νινιράκη.

Σύμφωνα με την παράραταξη του κ.Μελισσείδη η "Διοίκηση στηρίζεται σε επίπλαστη πλειοψηφία και σε μια συμφωνία εξαπάτησης, που προσπαθεί με μεθοδεύσεις και τακτικισμούς να διατηρήσει τις καρέκλες της αδιαφορώντας και πυρπολίζοντας κάθε πρόταση συνεργασίας και συναίνεσης.

Παρά την πρόταση από την παράταξη του κ. Μελισσείδη και την προσπάθεια να γίνει επανεκλογή της Διοικητικής Επιτροπής με βάση τα νέα δεδομένα (αποχώρηση και καταγγελία Σφυρή) και με διάθεση συνεργασίας όλων των παρατάξεων, η Διοίκηση προχώρησε μονομερώς στην αντικατάσταση του κ.Σφυρη από μέλος της παράταξης του κ.Αλιφιερακη (την Νινιρακη Αμαλία) αποδεικνύοντας έτσι ότι το κώλυμα της &4 του άρθρου 71 που δήθεν επέβαλε την πλήρωση θεσης αποχωρησαντος μέλους της ΔΕ από τον ίδιο συνδυασμό μπορούσε νομότυπα να ξεπεραστεί και για την προεδρία αν υπήρχε πραγματική διάθεση τήρησης της συμφωνίας και όχι εκ προμελέτης εξαπάτηση.

Αλλά η εξαπάτηση αυτή δεν έγινε μόνο εις βάρος του κ Σφυρή αλλά σε όλο το ΔΣ αφού με βάση αυτή την συμφωνία εκλέχτηκε ο προεδρος και η ΔΕ με μυστική μάλιστα ψηφοφορία πριν από 2 χρόνια".

 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ