Ξανά στη θέση του το μνημείο της 25ης Αυγούστου- Δείτε φωτογραφίες

Μαρία Αγαπάκη
Μαρία Αγαπάκη

Ξαναβρήκε την απέριττη αίγλη του, μετά την πλήρη αποκατάσταση του!

Άμεση ήταν η παρέμβαση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ηρακλείου σε ότι αφορά στην αποκατάσταση του μνημείου της 25ης Αυγούστου που βρίσκεται δίπλα από τον ναό του Αγίου Τίτου, στο κέντρο του Ηρακλείου.

Έπειτα από τις απαιτούμενες ενέργειες και διαδικασίες βρέθηκε ο ειδικός τεχνίτης μαρμάρου ο οποίος θα μπορούσε να επιδιορθώσει το μνημείο και να το τοποθετήσει ξανά ακέραιο στη θέση του χωρίς φυσικά να του προκαλέσει νέες φθορές. Μία εργασία απαιτητική και ιδιαίτερα δύσκολη για την οποία η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου έψαχνε αρκετό καιρό να βρει τον κατάλληλο τεχνίτη μαρμάρου.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα είχε τοποθετηθεί παραπέτασμα για να προστατεύει από περαιτέρω βανδαλισμούς την μαρμάρινη πέτρα την οποία άγνωστοι είχαν ρίξει επί γης. Πρόκειται για το μνημείο των σφαγιασθέντων στις 25 Αυγούστου του 1898, στη μεγάλη σφαγή που έβαψε με αίμα ολόκληρο το Ηράκλειο.

Τελικά ο εξειδικευμένος τεχνίτης βρέθηκε, οι εργασίες αποκατάστασης προχώρησαν με ταχείς ρυθμούς και πλέον το μνημείο έχει τοποθετηθεί ξανά στη θέση και μάλιστα μαγνητίζει περισσότερο τα βλέμματα με την απέριττη αίγλη του.

«Η μόνη δυσκολία που αντιμετωπίσαμε ήταν το να βρούμε τον κατάλληλο τεχνίτη για την ορθή επισκευή του μνημείου. Κάναμε απλά την δουλειά μας, τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο» αναφέρει στο Cretalive η πολιτικός μηχανικός και προϊσταμένη του Τμήματος Κοινοχρήστων Χώρων της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Ηρακλείου κ. Σγουρίτσα Πιταροκοίλη.

Υπενθυμίζεται ότι για την πλήρη αποκατάσταση του μνημείου χρησιμοποιήθηκαν καβίλιες ανοξείδωτες και κατάλληλες εποξειδικές κόλλες».

mnimeio sfagiasthenton agios titos1

mnimeio sfagiasthenton agios titos2

mnimeio sfagiasthenton agios titos3

mnimeio sfagiasthenton agios titos4

mnimeio sfagiasthenton agios titos5

 

 

Δείτε επίσης:

Ποιος κατέστρεψε το μνημείο της 25ης Αυγούστου; Οι προσπάθειες αποκατάστασης- Δείτε φωτογραφίες

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ