"Έντυσε" στα λευκά την Κρήτη ο "Λέανδρος"

"Έντυσε" στα λευκά την Κρήτη ο "Λέανδρος"

Έντονη χιονόπτωση στο Οροπέδιο - Έκλεισαν σχολεία - Προσοχή εφιστά η πολιτική προστασία

Στα "λευκά" ντύθηκε από την κακοκαιρία "Λέανδρος" και η Κρήτη καθώς σε πολλές περιοχές κυρίως ορεινές,  χιόνια έχουν κάνει για τα καλά την εμφάνιση τους.

Οι μετεωρολόγοι και τα προγνωστικά επιβεβαιώνονται πλήρως με τα φαινόμενα κατά τόπους να είναι έντονα.

Ειδικά στο Οροπέδιο Λασιθίου  την τελευταία ώρα ραγδαία είναι η επιδείνωση του καιρού ενώ η έντονη χιονόπτωση στην περιοχή ανάγκασε τον δήμαρχο να αναστείλει την λειτουργία των σχολείων.

βίντεο Siganos J. Oropedio Lasithiou

 

Παράλληλα με έκτακτη ανακοίνωση της η Πολιτική Προστασία του Δήμου Οροπεδίου εφιστά την προσοχή της λόγω της έντασης του φαινομένου.

Μάλιστα αναφέρει ότι η κίνηση των οχημάτων γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες ενώ ιδιαίτερη προσοχή Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στον Αυχένα Αμπέλου και στην περιοχή Πατέρα Σελιά στο Μέσα Λασίθι.

 "Λόγω της ραγδαίας επιδείνωσης του καιρού και της ΈΝΤΟΝΗΣ ΧΙΟΝΌΠΤΩΣΗΣ από τις 11:00 π.μ., εφιστούμε την ιδιαίτερη προσοχή των οδηγών σε όλο το οδικό δίκτυο του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου.

Η κυκλοφορία των οχημάτων να γίνεται μόνο για τις απολύτως αναγκαίες μετακινήσεις και επισημαίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες στα επιβατικά οχήματα ή με οχήματα 4x4.

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στον Αυχένα Αμπέλου και στην περιοχή Πατέρα Σελιά στο
Μέσα Λασίθι.

Υπενθυμίζουμε ότι ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού (Covid-19) και παρακαλούμε όπως ακολουθείτε ΠΙΣΤΑ τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας" αναφέρει στην ανακοίνωση της.

 

Σημειώνεται ότι λόγω της κακοκαιρίας έκλεισαν τα σχολεία και στα Ανώγεια, ενώ το απόγευμα αναμένεται απόφαση αναφορικά με την λειτουργία τους τις επόμενες ώρες. Στα "λευκά" ντύθηκε και ο Ομαλός ενώ μικροπροβλήματα αναφορικά με την ηλεκτροδότηση παρουσιάστηκαν σε κάποιες περιοχές στον δήμο Πλατανιά.

Αξίζει να αναφερθεί πως στην πλειονότητα τους οι δήμοι του νησιού αλλά και η Περιφέρεια Κρήτης  βρίσκονται σε επιφυλακή για την επέλαση της κακοκαιρίας, τα φαινόμενα της οποίας αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ