Επαφές Λαμπρινού για την επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας

Επαφές Λαμπρινού για την επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας

Συναντήσεις του Δημάρχου Ηρακλείου με φορείς της πόλης και στόχο την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης

Συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων της πόλεως ξεκίνησε την Τετάρτη 6 Μαΐου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, στο γραφείο του στη Λότζια. 

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος συναντήθηκε διαδοχικά με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Στέλιο Βοργιά και τον πρόεδρο του Σωματείου Επισιτισμού – Τουρισμού Νομού Ηρακλείου  Μιχάλη Ριζικιανάκη, τον πρόεδρο της ΟΕΒΕΝΗ Χαράλαμπο Λεκάκη, τον πρόεδρο του Σωματείου Ξενοδοχουπαλλήλων Νομού Ηρακλείου Νίκο Κοκολάκη και τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Μανώλη Κουμαντάκη (παρουσία και της Αντιδημάρχου Οικονομικών Μαρίας Καναβάκη)

Στόχος αυτών των συναντήσεων που θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες είναι να ιεραρχηθούν οι ανάγκες και οι προτεραιότητες κάθε κλάδου ώστε με βάση  αυτές και με την συνδρομή του Δήμου να καταρτιστεί ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης και την επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας. 
 

Λαμπρινός Λεκάκης

Μετά το πέρας των συναντήσεων, ο Δήμαρχος δήλωσε:  

«Το Ηράκλειο βγαίνει από την πρώτη φάση  της διαχείρισης της πανδημίας όρθιο. Αξίζουν συγχαρητήρια στους δημότες για πειθαρχία που έδειξαν και οδήγησε σε αυτά τα καλά αποτελέσματα. 

Όμως τώρα έχουμε μπροστά μας μια κατάσταση, αν όχι περισσότερο, τουλάχιστον εξίσου δύσκολη. 

Ως Δήμος Ηρακλείου έχουμε λάβει ήδη κάποια μέτρα ελάφρυνσης των επιχειρηματιών και είμαστε έτοιμοι να λάβουμε κι άλλα το προσεχές διάστημα. 

Ταυτόχρονα, όμως, θεωρήσαμε  απαραίτητο να ακούσουμε τους φορείς και τους κοινωνικούς εταίρους μας, προκειμένου  μαζί να βρούμε τον καλύτερο δυνατό τρόπο για αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της επόμενης μέρας. 

Στο πλαίσιο αυτό,  είχα ήδη τις πρώτες εξαιρετικά εποικοδομητικές  συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων.  Θα ακολουθήσουν κι άλλες ενώ ενδέχεται, εφόσον κριθεί αναγκαίο, να προκαλέσουμε έναν ευρύτερο δημόσιο διάλογο που θα επιτρέψει στους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν ουσιαστικά και δημιουργικά με τις προτάσεις τους.  

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που απαιτείται τη δεδομένη στιγμή είναι ενότητα και συνεργασία μπροστά στον κοινό σκοπό: την επανεκκίνηση του Ηρακλείου». 

Λαμπρινός ΕΚΗ

Για την συνάντηση με τον κ. Λαμπρινό, το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου ανακοίνωσε:

"Τα θέματα που τέθηκαν αφορούν την απασχόληση, καθώς ακόμη μια φορά η χώρα βρίσκεται σε μία περίοδο αβεβαιότητας, σε μία περίοδο οικονομικής κρίσης δημιουργώντας αναστάτωση λόγω την Πανδημίας COV – 19.
     Συζητήθηκαν θέματα, προτάσεις  απασχόλησης που θα μπορούν να αναχαιτίσουν το  ’’ κύμα’’  της ανεργίας που έρχεται σε κλάδους Επισιτιστικούς, Τουριστικούς , κ.α καθώς και ζητήματα που αφορούν την  Α/Βάθμια και Β/Βαθμία παιδεία.
    Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει πολιτική από τον Δήμο, στήριξης των ευάλωτων ομάδων, μείωση των Δημοτικών τελών , ενώ παράλληλα και οι δυο πλευρές δεσμεύτηκαν για συνεργασία στην αντιμετώπιση τόσο των προβλημάτων απασχόλησης  όσο και των παρεμβάσεων στα Υπουργεία, με σκοπό τον απεγκλωβισμό και τη βιώσιμη διαχείριση των οικονομικών αποθεμάτων του Δήμου".

Λαμπρινός Ξενοδοχοϋπάλληλοι
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ