Επαιτεία: Ένα φαινόμενο με τρομακτικές διαστάσεις στο Ηράκλειο! Δείτε φωτογραφίες

Newsroom
Newsroom

Εικόνες στο κέντρο της πόλης που δημιουργούν προβληματισμό

Μικρά παιδιά, ηλικιωμένοι, γυναίκες με βρέφη στα χέρια... Είναι πλέον παντού. Στις πλατείες, τα καταστήματα, έξω από τις εκκλησίες. Το φαινόμενο της επαιτείας στο Ηράκλειο έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Υπήρχε πάντα, αλλά στις μέρες μας γίνεται όλο και πιο έντονο.

Καθημερινά, όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες που έστειλε αναγνώστης του Cretalive, συναντά κανείς ανθρώπους διαφόρων εθνικοτήτων και ηλικιών να επαιτούν. Είναι θλιβερό και μαζί άκρως ανησυχητικό. Και είναι απορίας άξιο εάν αυτοί οι άνθρωποι έχουν πραγματική ανάγκη τότε η κοινωνική πολιτική του κράτους που βρίσκεται;

ep

ep

Μωρά μηνών και μικρά παιδιά που θα έπρεπε να βρίσκονται στο σχολείο, διαβιούν μέσα σε ακατάλληλες καιρικές συνθήκες και αναγκάζονται να εργαστούν... Για να παραδώσουν, στο τέλος της ημέρας, κατάκοπα, το... "μεροκάματο" της ντροπής στον πατέρα, τη μητέρα ή το "αφεντικό" τους. Ή σε άλλες περιπτώσεις, επαιτούν για να εξασφαλίσουν ένα πιάτο φαγητό για εκείνα και τις οικογένειές τους.

ep

ep

Ηλικιωμένοι, που θα έπρεπε να βρίσκονται σε ένα δροσερό - το καλοκαίρι - και ζεστό - το χειμώνα - περιβάλλον, αλλά αντ' αυτού αναγκάζονται να ζητούν τη βοήθεια των περαστικών για να ζήσουν!

ep

Γιατί η Πολιτεία αδυνατεί να μεριμνήσει ώστε να εξασφαλίσει σε όσους είναι απαραίτητο ένα καλύτερο βιοτικό επίπεδο; 

ep

ep

Επιπλέον, εύλογα μπορεί κανείς να αναρωτηθεί εάν αυτή η εικόνα - στην ακμή της τουριστικής σεζόν - αναδεικνύει την εικόνα της πόλης μας... Συχνά, οι επισκέπτες δεν κρύβουν τη δυσαρέσκεια ή και την έκπληξή τους καθώς αισθάνονται αμηχανία βλέποντας αυτές τις εικόνες.

ep

Γιατί οι τοπικές αρχές δεν αναζητούν τα βαθύτερα αιτία του φαινομένου ώστε να γίνει διαχειρίσιμο το πρόβλημα της επαιτείας;

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από Ηράκλειο και Κρήτη

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ