Επείγουσα καισαρική σε 39χρονη μητέρα θετική στον κορωνοΐό

Επείγουσα καισαρική σε 39χρονη μητέρα θετική στον κορωνοΐό

Παρά τις δύσκολες συνθήκες του τοκετού, όλα πήγαν καλά

Η πρώτη επείγουσα καισαρική τομή σε 39χρονη μητέρα που βρέθηκε θετική στον κορωνοΐό πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, με τη μητέρα αλλά και το βρέφος να είναι καλά στην υγεία τους. 

Όπως αναφέρει το goodnet.gr η μητέρα διαγνώστηκε θετική στον κορωνοΐό δυο ημέρες πριν τη γέννα. Οι γιατροί της Μαιευτικής κλινικής του Νοσοκομείου Ρεθύμνου εξέτασαν τα δεδομένα και έκριναν αρχικά πως θα πρέπει να μεταφερθεί σε Νοσοκομείο Αναφοράς , κάτι ωστόσο που δεν έγινε αφού η 39χρονη μητέρα έπρεπε να εισαχθεί επειγόντος στο χειρουργείο.

Άμεσα ενεργοποιήθηκαν όλα τα διεθνή Πρωτόκολλα και με ενισχυμένο εξοπλισμό, ειδικές στολές, μάσκες και ειδικά γάντια έγινε το χειρουργείο. Η μητέρα η οποία είναι συμπωματική είναι καλά στην υγεία της όπως και το κοριτσάκι βάρους 3 700 gr το οποίο έφερε στον κόσμο. Παρά τις δύσκολες συνθήκες του τοκετού, όλα πήγαν καλά για τη μητέρα και το βρέφος ενώ σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα για να διαπιστωθεί αν το βρέφος είναι θετικό στον κορωνοΐό.

Η μητέρα νοσηλεύεται σε απομονωμένο δωμάτιο στην μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου Ρεθύμνου ενώ όπως τόνισε ο Διευθυντής της Μαιευτικής κλινικής , Μαιευτήρας- χειρούργος Παναγιώτης Αποστολάκης η διαχείριση του περιστατικού: "ήταν άψογη από όλο το προσωπικό της κλινικής γι αυτό και όλα πήγαν καλά. Είχαμε τη στήριξη της Διοίκησης και της ιατρικής υπηρεσίας , έγινε σωστή διαχείριση με όλα τα διεθνή πρωτόκολλα και έτσι έγινε με ασφάλεια η καισαρική. Αρχικά εξετάσαμε το ενδεχόμενο διακομιδής της μητέρας σε Νοσοκομείο Αναφοράς, στο μεταξύ όμως διαπιστώσαμε πως έπρεπε να εισαχθεί στο χειρουργείο για επείγουσα καισαρική. Ήταν η πρώτη καισαρική σε μητέρα με κορωνοΐό στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου και όλα πήγαν καλά. Η μητέρα και το βρέφος είναι καλά στην υγεία τους".
Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για την Κρήτη και το Ρέθυμνο

Πηγή: goodnet.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ