Επερώτηση Λ. Κοπάση για το Νοσοκομείο και την Υπηρεσία Δόμησης Χανίων

Newsroom
Newsroom

Επερώτηση για το Νοσοκομείο και την Υπηρεσία Δόμησης Χανίων κατέθεσε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Η ΚΡΗΤΗ ΜΠΡΟΣΤΑ, κ Λ. Κοπάσης στην οποία αναφέρει:

 

Προς κ. Παύλο Μπαριτάκη, Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, baritakis@crete.gov.gr

Υπόψη  κ. Σταύρου Αρναουτάκη, Περιφερειάρχη Κρήτης, gramm.pkr@crete.gov.gr

 

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

(σύμφωνα με το άρθρο 16 του Κανονισμού Λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης)

 

ΘΕΜΑ: ‘Ενίσχυση της εύρυθμης λειτουργίας του Νομαρχιακού Νοσοκομείου και της Υπηρεσίας Δόμησης Χανίων ’

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε

Α1 πρόσφατα απασχόλησε τα τοπικά ΜΜΕ σύσκεψη των Δημάρχων της Περιφερειακής μας Ενότητας με την συμμετοχή των άμεσα εμπλεκομένων στελεχών ιατρών και εργαζομένων όπου διαπιστώθηκε η δυσλειτουργία και υποστελέχωση του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Χανίων Αγ Γεώργιος και προέκυψε η προοπτική διαβήματος προς τον Πρωθυπουργό, με στόχο την αντιμετώπισή τους, χωρίς όπως αντιλαμβάνομαι να υποτιμάται η προσπάθεια της Διοίκησης, της ΔΥΠΕ και του Υπουργείου, οι οποίοι άλλωστε ανταπεξήλθαν με επιτυχία στην αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID.

Σε σχετική δημόσια τοποθέτηση μου ως Περιφερειακός Σύμβουλος, θεώρησα ότι μια τέτοια συστράτευση δεν μπορεί παρά να αποτελεί ‘’δεδικασμένο’’ δηλαδή πραγματική απόδειξη των προβλημάτων και της  υποστελέχωσης του Νοσοκομείου μας, που οφείλουμε να διαφυλάξουμε καθώς η εύρυθμη λειτουργία του αποτελεί ουσιαστικό δείκτη για την ποιότητας της ζωής μας, ενώ αντίστοιχα γνωρίζω καλά από την συμμετοχή μου στο Περιφερειακό Συμβούλιο και την Οικονομική Επιτροπή την διαρκή συνδρομή της Περιφέρειας τόσο την περίοδο της πανδημίας και γενικότερα, με κάθε τρόπο σε αυτόν τον κοινό σκοπό.

Α2 Την ίδια περίοδο η εφημερίδα Καθημερινή της Κυριακής σε άρθρο του Γιώργου Λιάλιου με θέμα ‘’Πολεοδομίες Πρωταθλητές Βραδυπορίας’’ αναφέρεται στην υπηρεσία δόμησης Χανίων για το διάστημα Ιουνίου - Οκτωβρίου 2021 ως ‘’τον πρωταθλητή με τις χειρότερες επιδόσεις’’ σε όλη την Ελλάδα μετά το Αργοστόλι στην άδεια έγκρισης τοπογραφικού διαγράμματος για την έκδοση οικοδομικής άδειας. Πρωταθλητής επίσης στις κακές επιδόσεις την ίδια περίοδο, αναφέρεται η Υπηρεσία Δόμησης Χανίων, με 5 άδειες στις 186 αιτήσεις, χωρίς προφανώς να ευθύνονται οι Διπλ Μηχανικοί της Υπηρεσίας των οποίων η επιστημονική επάρκεια, η εμπειρία και ο ζήλος αναγνωρίζονται. Επίσης από την συμμετοχή μου στο Περιφερειακό Συμβούλιο και την Οικονομική Επιτροπή γνωρίζω την ίδρυση Αναπτυξιακών Οργανισμών όπως ο ‘’ΔΑΙΔΑΛΟΣ’’ με μέτοχο την Περιφέρεια Κρήτης οι οποίοι έχουν πραγματοποιήσει δεκάδες προσλήψεις για την αντιμετώπιση της υποστελέχωσης Υπηρεσιών της Περιφέρειας.      

Αξιότιμε κύριε Περιφερειάρχη

καλείστε να απαντήσετε

Β1. καθώς η Περιφέρεια Κρήτης δεν είχε την ευκαιρία συμμετοχής με εκπρόσωπό της στην συγκεκριμένη σύσκεψη των Δημάρχων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, που δεν αποτελούσε αρμοδιότητα του Δήμου Χανίων αλλά ευρύτερη ευθύνη, εάν προτίθεστε να συνδράμετε τόσο οικονομικά όσο και πολιτικά, στην επίλυση των προβλημάτων του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Χανίων Αγ. Γεώργιος αντιμετωπίζοντας τις πρόσκαιρες ανάγκες του στον βαθμό που δεν έχουν ήδη επιλυθεί, όσο και συστηματικότερα ώστε να λειτουργεί εύρυθμα προς όφελος των πολιτών του τόπου μας.  

Β2. καθώς η Περιφέρεια Κρήτης συμμετέχει ως μέτοχος αλλά και στην Διοίκηση σε Αναπτυξιακούς Οργανισμούς  που πραγματοποιούν προσλήψεις για λογαριασμό Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης, εάν έχετε συνεργαστεί στα θέματα δυσλειτουργίας της Υπηρεσία Δόμησης με τον Δήμο Χανίων, του οποίου αποτελεί αρμοδιότητα και ευθύνη, καθώς και εάν προτίθεστε να συνδράμετε ώστε να λειτουργήσει αποτελεσματικά προς όφελος της τοπικής ανάπτυξης και των πολιτών του τόπου μας.  

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ