Επερώτηση στον Περιφερειάρχη για τη σεισμόπληκτη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων

Επερώτηση στον Περιφερειάρχη για τη σεισμόπληκτη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων
Newsroom
Newsroom

Από τον Περιφερειακό Σύμβουλο Ηρακλείου της παράταξης "Η Κρήτη Μπροστά" Νίκο Χρονάκη

Επερώτηση προς τον Περιφερειάρχη Κρήτης κατέθεσε ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης "Η Κρήτη Μπροστά" Νίκος Χρονάκης, η οποία θα συζητηθεί στην επικείμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Η επερώτηση αφορά στις ζημιές που προκλήθηκαν από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021 στο κτίριο της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων στην περιοχή Κοκκίνη Χάνι. 

Στο κείμενο της επερώτησης ο κ. Χρονάκης αναφέρει:

"Η αναβάθμιση της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος θα πρέπει να  αποτελεί βασική προτεραιότητα μας ειδικά για την Κρήτη.  Επιπλέον στη σύγχρονη οικονομική συγκυρία έχει ιδιαίτερη σημασία η διεύρυνση των δυνατοτήτων εκπαίδευσης/κατάρτισης με εμπλουτισμό και διεύρυνση των γνώσεων, δεξιοτήτων και προσόντων, ενίσχυση των ευκαιριών απασχόλησης για τους εργαζόμενους στον τουρισμό και ιδιαίτερα για τους νέους. Γι αυτό η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί πρωταρχικό στόχο και προτεραιότητα για το νησί μας .  Στην Κρήτη υπάρχει ένα ΙΕΚ του Υπουργείου Τουρισμού που  παρέχει  επαγγελματική κατάρτιση σε απόφοιτους της τυπικής μη υποχρεωτικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Γ.Ε.Λ. και ΕΠΑ.Λ., καθώς και των ΕΠΑ.Σ., Σ.Ε.Κ., ή ανώτατης εκπαίδευσης, σε ειδικότητες σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον νόμο 4186/2013 «Αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και λοιπές διατάξεις» (Α΄ 193) του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.

Το  ΙΕΚ βρίσκεται στο Κοκκίνι Χάνι Ηρακλείου Κρήτης ( παλιότερη ονομασία σχολές τουριστικών επαγγελμάτων ).  Το Ι.Ε.Κ. ιδρύθηκε το 2014 και λειτουργεί τις ειδικότητες «Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας», «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (chef)» και «Τεχνικός Αρτοποιός- Ζαχαροπλαστικής», αλλά και Τμήματα Μετεκπαίδευσης για ήδη εργαζόμενους στον Τουρισμό ή πρόσκαιρα ανέργους. Στεγαζόταν για χρόνια στο κτήριο «Ήλιος» και η λειτουργία του ήταν υποδειγματική όλο το διάστημα που ήταν σε λειτουργία και το ξενοδοχείο.  Μετά τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021, το κτήριο χαρακτηρίστηκε κίτρινο, κάτι το οποίο σημαίνει ότι προβλέπονται οι διαδικασίες επισκευής του.

ΕΡΩΤΑΣΘΕ 

Κύριε περιφερειάρχη Κρήτης, 

  1. Προτίθεται η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ να προβεί σε ενέργειες ώστε να συνδράμει άμεσα  με χρηματοδότηση έτσι ώστε να αποκατασταθεί η ζημιά που έχει προέλθει από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021 αλλά και να αναβαθμιστεί κτηριακά  ώστε να συνεχίσει η εύρυθμη λειτουργία της τόσο αναγκαίας σχολής τουριστικών επαγγελμάτων για το νησί μας  ;;
  2. Ποιες είναι συνολικά οι ενέργειες της Περιφέρειας Κρήτης για το παραπάνω θέμα;;

          ΧΡΟΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

         ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΡΗΤΗΣ

          ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

                                           ΠΑΡΑΤΑΞΗ “ Η ΚΡΗΤΗ ΜΠΡΟΣΤΑ “

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ