Επερώτηση του Λευτέρη Κοπάση

Δείτε αναλυτικά την επερώτηση

Επερώτηση με θέμα ‘’Θωράκιση της Αναπτυξιακής Εταιρείας Γουνών ΕΙΡΗΝΗ ΑΕ μέσω συνένωσης με Περιφερειακή Αναπτυξιακή Εταιρεία Κρήτης Π.ΑΝ.ΕΤΑ.Κ. ΑΕ’’, κατέθεσε ο  Λευτέρης Κοπάσης, Περιφερειακός Σύμβουλος με την παράταξη "Η Κρήτη Μπροστά".

Αναλυτικά:

Ήδη από τον Νοέμβριο 2019 η παράταξή μας Η ΚΡΗΤΗ ΜΠΡΟΣΤΑ είχε καταθέσει Γραπτή Ερώτηση για τις επιχειρήσεις τις οποίες είχε συστήσει ή συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης κατά την έννοια των Ν.3852/10 και μεταγενέστερα μέχρι τον Ν.4555/18. Η Επερώτηση η οποία απαντήθηκε άμεσα, αποσκοπούσε τόσο στο να ενημερωθούμε σχετικά όσο και  να αναδειχθεί η σπουδαιότητα των επιχειρήσεων και των σκοπών τους στον στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Κρήτης.

Μεταξύ των επιχειρήσεων αυτών διακρίνονται κατ’ αρχάς η Περιφερειακή Αναπτυξιακή Εταιρεία Κρήτης Π.ΑΝ.ΕΤΑ.Κ ΑΕ με δυναμισμό και αξιόλογη δραστηριότητα, στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας συμμετέχουν η Περιφέρεια Κρήτης 56,71% και ο ΟΑΚαε 43,29%, αφετέρου η Αναπτυξιακή Εταιρεία Γουρνών ‘’ΕΙΡΗΝΗ ΑΕ’’ με μετόχους την Περιφέρεια Κρήτης 33,34 την ΠΕΔ Κρήτης 11,1% τον Δήμο Χερσονήσου 22,2% και τον ΟΑΚαε 33,33%, της οποίας το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε την αναβίωση με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ενώ ξεπεράστηκαν με επιτυχία οι απαιτήσεις που διατυπώθηκαν από την ΕΤΑΔ και ακολούθησε πρόσφατα από το ΤΑΙΠΕΔ η ηλεκτρονική δημοπρασία για την υλοποίηση μεγάλης επένδυσης σύμφωνα με την εγκεκριμένη από το Περιφερειακό Συμβούλιο Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων(ΣΜΠΕ) του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ).

Παράλληλα έχουμε εγκρίνει ως Περιφερειακό Συμβούλιο την Οικονομοτεχνική Μελέτη και το Καταστατικό της σύστασης τριών Αναπτυξιακών Οργανισμών του Ν.4674/20 στους οποίους συμμετέχει με σημαντικό ποσοστό στην μετοχική σύνθεση η Περιφέρειας Κρήτης, ενώ την ίδια στιγμή Δήμοι του Νησιού συνάπτουν Προγραμματικές Συμβάσεις με Δίκτυα Πόλεων και αμφίβολα αποτελέσματα.   

Περιφερειάρχη Κρήτης κύριε Σταύρο Αρναουτάκη καλείστε να απαντήσετε

εάν με δεδομένη την συναφή μετοχική σύνθεση και τους σκοπούς των δύο επιχειρήσεων, είναι στις προθέσεις σας η θωράκιση της Αναπτυξιακής Εταιρείας Γουρνών ‘’ΕΙΡΗΝΗ ΑΕ’ μέσω της συνένωσης με την Παγκρήτια Αναπτυξιακή Εταιρεία Κρήτης ‘’Π.ΑΝ.ΕΤΑ.Κ. ΑΕ’’. Επίσης κατ’ αναλογία η συνένωση των Αναπτυξιακών Οργανισμών του Ν.4674/20 στις οποίες συμμετέχει η Περιφέρεια Κρήτης, μεταξύ τους.  

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ