Επι ποδός ο μηχανισμός για να μην κλείσουν δρόμοι - Παραμένει η "Μπάρμπαρα" στην Κρήτη ως την Τετάρτη

Κατερίνα Παντινάκη
Κατερίνα Παντινάκη

Τα καιρικά φαινόμενα, σύμφωνα με την πρόγνωση, θα συνεχιστούν έντονα ως και την Τετάρτη, με το χιόνι να κατεβαίνει και σε μικρότερο υψόμετρο.

Ελεγχόμενη είναι η κατάσταση στην Κρήτη, ως προς την κακοκαιρία "Μπάρμπαρα" που χτύπησε και το νησί. Με τα εκχιονιστικά μηχανήματα να εργάζονται στο"φουλ" από προχθές, δίνοντας έμφαση στα "γνωστά" σημεία όπου σε κάθε κακοκαιρία καταγράφονται προβλήματα, αυτή την ώρα δεν υπάρχουν αποκλεισμένα χωριά.

Οι καιρικές συνθήκες που έχουν "παγώσει" την Κρήτη, κρατούν τα σχολεία κλειστά, ενώ πτώσεις δέντρων (4 ή 5 στον αριθμό) από τους θυελλώδεις ανέμους σημειώθηκαν τη νύχτα στην Κρήτη, με την Πυροσβεστική υπηρεσία να σπεύδει για την απομάκρυνσή τους.

Αναφορικά με την κατάσταση του οδικού δικτύου λόγω της χιονόπτωσης, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτικής προστασίας και ΠΑΜ -ΠΣΕΑ, Γιάννης Λεονταράκης, είπε στο Cretalive ότι τα εκχιονιστικά μηχανήματα δουλεύουν πυρετωδώς από προχθές στα επικίνδυνα σημεία, διατηρώντας ανοιχτές τις κεντρικές οδικές αρτηρίες της Κρήτης και τον ΒΟΑΚ.

 

Χαλάζι στη Νεάπολη

Καμινάκι Λασίθι Χιόνι Καμινακι Κώστας φουκαρακης
Το Καμινάκι σήμερα το πρωί - Φωτογραφία: Κώστας Φουκαράκης
Καμινάκι Λασίθι Χιόνι Καμινακι Κώστας φουκαρακης
Το Καμινάκι σήμερα το πρωί - Φωτογραφία: Κώστας ΦουκαράκηςΌπως επισήμανε ο κ.Λεονταράκης, οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας και του χιονιού που έπεσε σε αρκετά σημεία, οι δρόμοι είναι αρκετά ολισθηροί.

Το χιόνι σε υψόμετρο άνω των 600 μέτρων, ξεπερνά τα 60 εκατοστά, με το Οροπέδιο Λασιθίου και τα Ανώγεια να είναι πρωταγωνιστές ... χιονιού και σε αυτή την κατηγορία. Μάλιστα οικογένεια εγκλωβίστηκε στο χιόνι στα Σίσαρχα, τη νύχτα, καθώς δε διέθετε αλυσίδες για το αυτοκίνητο. Η Πυροσβεστική έσπευσε και μετέφερε την οικογένεια στα Ανώγεια.

 

Τα καιρικά φαινόμενα πάντως, σύμφωνα με την πρόγνωση, θα συνεχιστούν έντονα ως και την Τετάρτη, με το χιόνι να κατεβαίνουν και σε μικρότερο υψόμετρο.

Ηράκλειο Μεσαρά κακοκαιρία χιόνι εκχιονιστικά μηχανήματα Κρητη Λεονταράκης
Μεσαρά - Φωτογραφία: Πρωινή Πτήση / Facebook

 

Δείτε επίσης:

Οικογένεια εγκλωβίστηκε στα χιόνια

Η κακοκαιρία "Μπάρμπαρα" κλείνει σχολεία στην Κρήτη - Η νεότερη απόφαση για το Ηράκλειο

Στο "φουλ" τα εκχιονιστικά μηχανήματα στο Οροπέδιο Λασιθίου

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ